Здраве и красота

Домашна пилинг маска с прясно мляко

Млякото на дневен ред

10.10.2013г. / 14 30ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Много жени, четейки това онова из интернет са достигнали до извода, че прясното мляко е вредно за възрастните хора. Някои дори смятат, че и за децата не е полезно. Други са на точно противоположното мнение, но може би и едните и другите ще се съгласят, че прясното мляко е идеална съставка за най-разнообразни маски.

Ето една не толкова популярна и изпробвана маска, защото е хем с мляко, хем с желатин.

Необходими продукти:

  • желатин 
  • прясно мляко 
  • Равни части. Това е всичко.
Свързани статии

Начин на приготвяне:

Смесвате желатина с прясното мляко в съд, който може да се използва в микровълнова фурна. Загрявате за няколко секунди. Ако не сте любители на микровълновата, разтваряте желатина по класическия начин на водна баня. Но сега да загрявате печката, да слагате вода само за няколко лъжици прясно мляко и желатин – та това си е разхищение и загуба на време.

По-различно ще ви изглежда обаче, ако току-що сте направили крем на водна баня и набързо слагате и съставките за една бърза пилинг маска. И аз така мисля.

Ясно е, разбърквате докато сместа не стане хомогенна, изчаквате да поизстине и нанасяте на тънък слой върху лицето. След като изсъхне я обелвате. Измивате лицето и нанасяте крем. А и точно след това – сияйна и отпочинала, можете да поднесете крем и на любимите хора у дома.

Коментирай
Свободно време