Здраве и красота

Терапии за млада и красива кожа

Използвайте ценните качества на витаминните терапии вместо ботокс и хиалуронова киселина

17.10.2013г. / 14 20ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Мечтата на всяка жена се съдържа в две думи – вечна красота. Привлекателната външност е нещо, към което се стремим с всички сили и желаем да останем красиви, с млада и стегната кожа, колкото е възможно по-дълго. Това, разбира се, е възможно, само ако се грижим правилно за кожата си и я подхранваме редовно.

Всички знаем колко важно е да почистваме добре кожата на лицето, за да премахнем натрупаните мръсни частици от грим и прах. Но освен това е задължително да подхранваме кожата, за да избегнем преждевременното й остаряване и да забавим появата на бръчки – най-големият женски враг.

Популярна като терапията на Мадона, Intraceuticals е вълшебство, което забавя стареенето на кожата и подмладява лицето и кожата на шията и деколтето без агресивни химикали от типа на ботокс или хиалуоронова киселина.

Новата серия продукти на Intraceuticals също е вече факт. Продуктите представляват 4 нови серума за сезонна поддръжка и подхранване на кожата на лицето, шията, деколтето и ръцете. Съставките на серумите са разработени на базата на нанотехнологиите, така че съставките да могат да проникват максимално дълбоко в кожата. С всяка от новите 4 разновидности серуми върви и гел за домашна грижа. Препоръчителният курс от процедури с всеки от серумите е 6 през една седмица. Поддържащи процедури могат да се правят веднъж месечно. Терапиите отскоро се предлагат в бюти салон Trinity в София и дамите, които желаят, могат да се разкрасят в уютна и релаксираща обстановка.

Vitamin C+3

Серумът съдържа три форми на витамин C. Първата, която се бори със свободните радикали. Втората форма на витамин C помага за синтезирането на колаген в кожата и заздравява имунитета й към вредните влияния на атмосферата и слънцето. Третата форма на витамин C се бори с меланоцитите за премахване на пигментните петна. Серумът е най-подходящ за употреба през есента, за да възстановим кожата след лятото и да премахнем петната.

Collagen

Серумът, наречен Collagen всъщност не съдържа колаген, а и няма как. Той съдържа три вида пептиди, които са аминокиселини, добити от оризови люспи и които допринасят за по-бързото и интензивно синтезиране на колагенови влакна в кожата. Именно те я правят по-гладка, свежа и разбира се по-млада. Аминокиселините са дипептиди, трипептиди и олигопептиди. Олигопептидите помагат за синтезирането на колаген на локални нива, докато ди и трипептидите изпращат импулси до мозъка, че кожата е увредена. В този случай мозъкът реагира, изпращайки импулс към нервните окончания за синтезиране на повече колаген. Колагенът е най-подходящ за употреба през зимата. Неговата функция е да удебелява епидермиса и да го прави по-издръжлив на влияния.

Vitamin A

Този продукт има за цел да възстановява кожата, да я регенерира и подхранва в дълбочина. Той е най-подходящ да се нанася пролетно време, за да възстановим кожата след силното изтощение през зимата.

Антиоксидант

Серумът, наречен антиоксидант има за цел да защитава кожата от прах и мръсотии, както и успешно да се бори със свободните радикали. Така се намаляват последиците от въздействието на времето по кожата. Подходящ е най-вече за летния сезон.

Коментирай