Здраве и красота

Маникюр с пера

Как да си го направите?

17.10.2013г. / 09 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Идеите за красив маникюр нямат край. Днес ще споделим с вас как да си направите маникюр с пера. След камъчетата, брокатите и дантелата е време да пробвате и тази оригинална идея. Може да апликирате всички нокти или да поставите акцента само върху един-два.

Трябват ви пера, за предпочитане е да бъдат по-фини, нежни, основен цвят лак и топ лак. Цветът на перата избирате вие. Ако се спрете на естествени нюанси, нека основният цвят лак да бъде бежов, кремав, пепел от рози, за да може да изпъкне красотата. От къде да купите пера?


От кинкалериите – малки, но добре заредени магазинчета за конци, игли и т. н.

Нанесете базата за лак върху ноктите, а след нея и два пъти от основния цвят лак. Оставете да изсъхне добре. След това вземете едно перце и поставете заострения му връх върху нокътната плочка. Перото може да покрива целия нокът или да бъде асиметрично. След като сте поставили перцето, трябва да го запечатате с топ лак.

Нанесете лака и изчакайте да изсъхне. След като сте го фиксирали върху нокътя, трябва да изрежете тази част, която е излишна. Изрежете с ножичка максимално близо до нокътя. Ако има малки стърчащи краища, които ножицата не може да почисти, минете по ръбчетата на ноктите с пила за нокти ( но леко). Това е! Може да пробвате и тази красива идея. Тук перото е поставено само върху един нокът, но има много злато и брокати.

Снимки: Sxc.hu, thenailasaurus.com

Коментирай