Здраве и красота

Съвети за красота от различни части на света

Как да намалите белезите, акнето и да имате хубава кожа и коса

18.10.2013г. / 09 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Всяко кътче на Земята си има своите тайни за красота. Те имат вековна история и до ден днешен продължават да се използват за лекуването на различни кожни проблеми. Хубаво е, че са леснодостъпни и могат да бъдат закупени онлайн или биомагазини. Ето някои от тях.

Австралия

Масло от ему. Емуто е втората по големина птица след щрауса. Маслото от ему е богато на естествени антиоксиданти, витамини A и E, мастни киселини, които са полезни за човешката кожа. Нанасяно върху кожата, то има регенериращо действие, не запушва порите, намалява появата на стрии. Има противовъзпалително действие и е подходящо при кожни изгаряния, болки в ставите, акне, пърхот, екзема. Може да се нанася директно върху кожата или да се добавя в домашни маски за красота.

Индия

Освен като оцветител и подправка в индийската кухня, куркумата има широко приложение и в грижата за красива кожа. Тъй като тя има антисептични и противовъзпалителни свойства, действа детоксикиращо. Индийците я прилагат върху кожата, за да намалят появата на акне. Пастата, която приготвят се състои от куркума, мед и вода. Нанася се за 10 минути върху засегнатите участъци и след това се изплаква.

Свързани статии

Таити

Аромат на масло с вековна история. Тайната на таитяните за красива кожа е използването на масло от монои. Романтичен аромат, който интензивно подхранва кожата като я оставя хидратирана и блестяща. Съдържа силицилова киселина, изглажда неравномерния тен на кожата и казват, че ароматът му действа като естествен репелент. Може да масажирате всяка част на тялото с това полезно масло.

Делтата на Нил

Плодороден район, който е населяван дълги години. Местното население приготвя масло от семена на кимион. Неговата сила се крие в това, че прави косата лъскава, намалява косопада и може да забави процеса на побеляване на косата. Маслото може да се нанася директно върху косата и скалпа, да се добавя към шампоан или домашна маска за коса.

Остров Фиджи

Народът на този остров лекува рани и белези по кожата с помощта на масло от таману. Това масло помага за образуването на нова кожна тъкан. То е ценно лекарство за лечението на рани, изгаряния, белези.

Коментирай