Здраве и красота

Руж според възрастта и типа кожа

За мазна кожа изберете....

18.10.2013г. / 17 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Гримът е важна част от всекидневните трикове на жените за красота. В зависимост от това как е поставен и в какви цветови комбинации е, той може да ви направи по-красиви и по-млади или обратното. Според някои гримьори има определени цветове и текстури при ружа, които са подходящи за различните възрасти и типове кожа.

Ако кожата ви е от смесен тип и склонна към омазняване, подходяща текстура на ружа е прахообразната. Разбира се, ако сте с по-суха или нормална кожа също може да придадете блясък и чар на скулите, нанасяйки тази текстура.

Ако искате да хидратирате кожата и тя да бъде бляскава, нанесете течна или кремообразна текстура руж.

Свързани статии

Какъв цвят да нанесете?

Едни от водещите гримьори съветват 20 годишните жени и малко след тази възраст да се доверят на меко розово и меки прасковени нюанси. Това ще направи още по-красиви и нежни формите на лицето ви. От 30 години нагоре дамите трябва да изберат по-матовите цветове. Бежово, кехлибар, кайсия, корал, бледорозово и разбира се лек бронз за летните месеци.

От 40 години нагоре красиви ще изглеждате с меки розови нюанси в комбинация с нежен бадем. Внимавайте с какъв замах поставяте ружа си. Натрупването и неестественият контраст между кожата и грима ще ви направят по-стари, строги в изражението. Преди да започнете с нанасянето на грима, поставете матираща база за грим. След това пудра или фон дьо тен и руж. Когато избирате гримовете си, винаги се допитвайте до консултантите в парфюмериите.

Коментирай