Здраве и красота

Масло от сандалово дърво намалява петната по кожата

Натурална грижа

25.10.2013г. / 13 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Пигментацията е сериозен козметичен проблем, чието премахване понякога отнема по-дълго време. Най-честите пигментни петна, които се получават са тези от излагането на слънце и по време на бременност. За да намалите петната по кожата се доверявате на различни медикаменти, които понякога могат да бъдат и много агресивни към кожата.

От друга страна, благодарение на маслото от сандалово дърво, което може лесно да закупите, ще намалите значително пигментацията по кожата. Прилагайки го върху нея самостоятелно или с други полезни съставки, вие не само може да излекувате проблема, но и да изградите защитен филм върху нея. Подходящ е и за чувствителна кожа.

Свързани статии

Първата грижа, която ще намали нежеланата пигментация е комбинация от масло от сандалово дърво и мляко. Смесете 2 супени лъжици прясно мляко със сандалово масло – 15 капки. Нанесете с помощта на памучен тампон върху почистена кожа и оставете да подейства 30 минути. След това изплакнете. Процедурата правете всеки ден.

Направете тоник от сандалово масло и розова вода. Розовата вода е ценен продукт в грижа за красивата кожа. Тя е деликатна и ухае приятно. Смесете една супена лъжица розова вода и 10 капки сандалово масло. Намажете върху петната и оставете да действа около час. След това изплакнете.

Знаете, че алое вера помага при различни кожни проблеми. За следващата разкрасителна терапия ви трябва една лъжица гел от алое вера и 10 капки масло от сандалово дърво. Получената смес се нанася върху кожата за 15 минути и след това се изплаква.

Сандалово дърво може да намерите и под формата на прах.

Коментирай