Здраве и красота

Пресни сокове за чиста кожа по време на месечния цикъл

Лимонов сок и сок от пъпеш

26.10.2013г. / 09 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

По време на месечния цикъл настъпват известни промени, които създават дискомфорт. Ако трябва да се каже съвсем точно, неразположенията около месечния цикъл започват няколко дни преди неговото настъпване. Освен гаденето, промените в настроението и главоболието, пъпчиците по кожата са също често срещани.

Могат да бъдат една-две или повече на брой и често отшумяват дни след края на цикъла. Как ще се храните през този период и какви напитки ще приемате е от съществено значение за това да бъдете свежи, да не сте подпухнали и с по-малко пъпки.

Доматен сок

Червеният сок от домати има много ползи за кожата. Почиства белези и помага за скриването на пъпките.

Сок от моркови

Морковите са чудесно средство за подобряване вида на кожата. Освен приятния вкус, на който може всеки ден да се наслаждавате, сокът от моркови прилаган върху пъпките помага за тяхното бързо премахване. Прилагайте го 2 пъти дневно.

Свързани статии

Сок от алое вера

Има приятен, сладък и екзотичен вкус. По време на месечния цикъл приемайте от него под формата на напитка, но не забравяйте да третирате и пъпките.

Портокалов сок

Портокаловият сок е богат на витамин С и антиоксиданти, които са важни за здравето на кожата. Прилагайте портокалов сок върху пъпките. Не забравяйте, че за кожата трябва да се грижите не само отвън, но и отвътре, затова всеки ден пийте по една чаша от него.

Коментирай