Здраве и красота

Маска с боровинки и грозде прави кожата по-млада

Плодовете са богати на витамини A и C

11.11.2013г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Марша Крос. Снимка: Reuters

Марша Крос. Снимка: Reuters

Хубаво е, когато любимите плодове могат да ви направят не само по-здрави отвътре, но и по-красиви отвън. Есента е сезон, в който лесно ще откриете червени боровинки на пазара, които освен, че са вкусни, ще ви трябват и за следващата маска за лице, чиято рецепта може да си запишете.

Свързани статии

Необходими продукти за антистарееща маска за лице са червени боровинки, червено грозде без семки, малко пресен сок от грейпфрут и неовкусен желатин. Плодовете са богати на витамини A и C. Поставени върху лицето под формата на маска, те подхранват кожата с витамини, борят се със свободните радикали, действат като естествен ексфолиант и помагат в образуването на колаген.

В кухненски робот смесете 2 супени лъжици боровинки, 10 зърна червено грозде без семки, 3 супени лъжици сок от грейпфрут и 2 чаени лъжички желатин. Всичко се пасира добре до получаването на гладка смес, която се слага в хладилника за няколко минути да се изстуди. След това маската се поставя на почистена кожа за около 15 минути. Изплакнете с вода и ако е необходимо нанесете подходящ крем.

Коментирай