Здраве и красота

Изящни бедра, стегнати ръце и малко усилие

Къде да развъртим обръча?

04.11.2013г. / 13 10ч.
Вергиния Генова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Красотата иска жертви. И време. Да жертваме от времето за други неща, за да изглеждаме добре. Някои открадват от работното време, ако са по-хитри и по-високо в йерархията, други от времето за децата, от времето за готвене... а някои не могат да откраднат никакво време. Не са научени да крадат дори от себе си.

Това е похвално, но започват да те гледат с пренебрежение. А и ти самата започваш да се чувстваш като стара порутена къща – изморена, нещастна и грозна.

Свързани статии

И всичкото това, само защото си бързала да се погрижиш за офиса, за кефа на шефа си, за да е чиста къщата, нахранени децата и не си се грижила за най-важната сграда – тялото си.

Който успява да се грижи за всичко това е щастлив човек. И щастието му се вижда в красотата.

Половин час и един обръч могат да направят чудеса.

Упражнения за стегнати ръце

Обръчът се върти около ръцете, колкото по-бързо, толкова по-добре. Едновременно се губят мазнини и се увеличава мускулната маса.

Упражнения за тънки бедра

Обръчът се поставя на талията и започва да се върти колкото се може по-бързо. Талия, бедра, дупе – всички те ще ви бъдат благодарни.
Упражнения за красиви крака

Упражненията за стегнати и красиви крака могат да се правят в легнало положение. Обръчът се поставя около коляното или глезена и започвате да го въртите. Това е и добро кардио упражнение.

Съветите са хубаво нещо, но на практика не знам как бихме могли да го постигнем в малкия си хол, без да потрошим я полилей, я цвете, я телевизор или нещо друго.

Ако децата развъртят обръч, много майки ще полудеят, но ако е за красотата?! Наистина при хубаво време можем да излезем в парка или на поляната пред блока, но пък там има друг проблем – как да завъртим дебелото си дупе пред всички от блока? Ако сме си красиви и стегнати е по-лесно, всички ще ви гледат и завиждат, докато в другия случай само ще натякват „Е, какво Ганка като върти обръч за смях на всички цял месец – отслабна ли?“ „Най-милият“ коментар от съседите веднага мога да ви го кажа – „Само умствено!“ Е, докато има такова мислене, ще си продължим да сме си най-болната и разнебитена нация, именно поради този роднино комшийски манталитет, който е непоклатим.

Може и пък да греша – ха дано! Може би все повече хора се осмеляват.

Коментирай