Здраве и красота

Шоколадът помага да отслабнете

Хапвайте от него за щастлив и дълъг живот

08.11.2013г. / 11 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Когато спазвате диета, най-често изпитвате нужда да изядете нещо сладко. Съвсем малко е нужно, за да прекрачите границата и да хапнете от любимите си лакомства. Според последни изследвания хората, които спазват диети и не се отказват напълно от някои храни, а само намаляват техните количества, губят по-бързо и повече килограми.

В изследването на британските учени се споменава консумацията на любимия на всички шоколад. Според учените, диетите, в които се забранява консумацията на шоколад и други определени храни вероятността от провал е много по-голяма. Хората, които спазват диетични режими, но консумират по едно -две блокчета тъмен шоколад, в 90 % от случаите завършват с успех диетата си.

Чувстват се по-спокойни и не са така потиснати както останалите, които се опитват да свалят излишните килограми.

Според учени от Harvard University тези хора, които хапват умерени количества шоколад три пъти месечно, живеят почти година повече от тези, които се лишават от него. Според тях заслуга имат антиоксидантите, които се съдържат в какаото, наречени полифеноли.

Тези антиоксиданти осигуряват защита на тялото срещу развитието на ракови клетки. Това е една добра причина още сега да хапнете малко количество от шоколадовите блокчета. Но не забравяйте, купувайте шоколад, който е с поне 70 % съдържание на какао.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати