Здраве и красота

Домашни маски за лице с брашно

Подходящи са за всеки тип кожа

05.11.2013г. / 16 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Това брашно се прави от сушен нахут и е познато още като besan. То се използва не само в кулинарията, но и за направата на различни разкрасителни маски за лице. Има почистващо и антимикробно действие.

Намалява възпалителните процеси в следствие на акне и е подходящо за всеки тип кожа. Запишете тези рецепти, които да прилагате под формата на маска веднъж седмично или по-често, ако страдате от акне.

Маски за мазна кожа

В купичка смесете две супени лъжици от брашното с малко количество розова вода, за да се получи гладка смес. Брашното от нахут ще отнеме излишния себум от кожата. Поставете маската на почистена кожа за

10 минути и изплакнете.

В купичка смесете 2 супени лъжици извара с 2 супени лъжици брашно от нахут. Поставете маската на почистена кожа за 15 минути и изплакнете.

За да стегнете порите на лицето направете маска от 2 супени лъжици от брашното и сок от краставица. Тази маска ще стегне порите и ще помогне за премахването на петънцата по нея.

Маски за суха кожа

В съчетание с някои подхранващи продукти, брашното от нахут може да направи кожата на лицето ви гладка и подхранена. Смесете 2 супени лъжици брашно от него със супена лъжица заквасена сметана и супена лъжица мед. Разбъркайте добре и поставете маската на почистена кожа за 15 минути. След това изплакнете с вода.

Свързани статии

Маски за кожа, склонна към образуването на пъпки и акне

Проблемните кожи освен, че са много

чувствителни към продуктите, които се нанасят върху тях, имат нужда и от специална, нежна грижа. Следващите маски ще успокоят раздразнената кожа и ще намалят възпалителните процеси, отговорни за появата на пъпки.

В купичка смесете равно количество мед и брашно от нахут. Нанесете маската върху почистена кожа. Медът е богат на витамини и има антимикробни свойства. Ето защо той често се използва в направата на домашни разкрасителни маски за лице и коса.

За следващата маска ще ви трябват 2 супени лъжици от брашното, няколко капки сандалово масло, щипка куркума и розова вода. Разбъркайте добре до получаването на гладка каша. Нанесете я върху почистено лице за 15 минути и изплакнете.

 Избелваща маска с брашно от нахут

В купичка смесете 2 супени лъжици от брашното с две супени лъжици кисело мляко и няколко капки лимон. Поставете маската за 15 минути на лицето и изплакнете.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати