Здраве и красота

Как отслабва експресно Ким Кардашян?

Екстрактът може да подобри и настроението ви

14.11.2013г. / 13 02ч.
Михаела Лазарова
Ким Кардашян. Снимка: Reuters

Ким Кардашян. Снимка: Reuters

Борбата с излишните килограми и изследванията в тази посока хвърлят светлина върху поредната хранителна добавка. Според учени екстрактът от зелено кафе може да помогне за намаляването на телесното тегло. Силата на зелените зърна се дължи на съединение, което се съдържа в тях – хлорогенна киселина.

Учените смятат, че хлорогенната киселина има благотворен ефект върху обмяната на веществата и загубата на излишно тегло. Има редица изследвания, които доказват положителните качества на зелените зърна. Изследване, проведено през 2012 година и публикувано в Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity: Targets and Therapy" показва интересни данни.

В него са участвали хора, които в продължение на две седмици са приемали по 1050 мг екстракт от зелено кафе, по- ниска доза екстракт от зелено кафе 700 мг в продължение на две седмици и плацебо също в продължение на 14 дни.

Свързани статии

Резултатите показали, че добавките от зърна зелено кафе може да доведат до намаляване на телесното тегло, намаляване на индекса на телесна маса, дори и до леко понижение на сърдечната честота. Учените отбелязват, че при участниците в проучването не е имало значителни промени в хранителните им навици и физическа активност.

Според учените ползите на хлорогенната киселина не се ограничават само с намаляването на теглото. Те смятат, че тя може да подобри и настроението ви.

Някои знаменитости също са решили да се доверят на екстракта от зелено кафе като Ким Кардашян. Както спомена седмици по-рано Sky News, красавицата топи килограми след раждането на бебето си с екстракта, хранителен режим и личен фитнес треньор. Преди да започнете прием на тази добавка, добре е да се консултирате с лекар.

Коментирай