Здраве и красота

5 хранителни добавки, полезни за мъжете

Мултивитамини и...

15.11.2013г. / 15 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Основните причини, които водят до здравословни проблеми са неправилното хранене, стресът, намалената физическа активност и други. Тялото на всеки се нуждае от достатъчно количество витамини и минерали, за да се поддържа оптимално здраве.

Както има витамини и добавки, към които дамите трябва да погледнат с повишено внимание, така има и такива, които е добре мъжете да приемат. Ето от какви добавки се нуждаят мъжете, за да поддържат добро здраве.

Мултивитамини

Повечето мъже не консумират достатъчно количество плодове, зеленчуци и протеини. Според Journal of the American Medical Association мъжете, които приемат всекидневно мултивитамини като хранителна добавка в продължение на няколко години могат да намалят риска от появата на рак.


Витамин D

Витамин D е много важен за предотвратяването на заболявания, които са свързани с дефицита му. Специалистите препоръчват мъжете да консумират по 1000 IU от него на ден. Освен за повишаване на здравината на костите, витамин D може да помогне за предотвратяване на заболявания като диабет, метаболитен синдром, множествена склероза, някои видове рак и други заболявания. Освен чрез добавки, витамина може да си набавите и като консумирате сьомга, мляко, яйца и други.

Свързани статии

Рибено масло

Рибеното масло е добре да се приема в случаите, когато не консумирате риба или консумацията й е намалена. Рибата съдържа полезните омега-3 мастни киселини, които са важни за предотвратяването на сърдечносъдови заболявания, а също така могат да подобрят здравето на мозъка.

Пробиотик

Пробиотиците са важни, защото могат да помогнат за подобряване работата на стомашно-чревния тракт, срещу кожни проблеми, както и да засилят функцията на имунната система. Пробиотиците помагат за възстановяването на бактериалния баланс в червата след прием на антибиотици. Може да си набавите полезните бактерии като приемате достатъчно кисело и прясно мляко, супа мисо, соеви напитки и други.

Коензим Q10

Осигурява енергия на сърцето и е основен източник за енергия на клетките. Коензим Q10 е важен и за тези мъже, които приемат медикаменти за понижаване на холестерола, тъй като те могат да намалят количествата на Коензим Q10.

Коментирай