Здраве и красота

Маски за коса с алое вера помагат при косопад и правят косата по-красива

Запишете си рецептите

18.11.2013г. / 09 30ч.
Михаела Лазарова
Каролина Куркова. Снимка: Reuters

Каролина Куркова. Снимка: Reuters

Алое вера е природен лек, който се използва за облекчаване на редица здравни проблеми и е част от домашните разкрасителни маски за лице. Гелът от алое заедно с други натурални съставки помага за намаляването на тъмните петна по кожата, облекчава кожата склонна към образуване на акне, а може да помогне и за намаляването на стриите.

Нанесен върху косата като маска, гелът намалява излишното отделяне на себум, премахва пърхота, заздравява косата и й помага да расте по-бързо. Той е идеално решение за тези, които страдат от косопад. Запишете си рецептите за тези маски за коса и ги правете два пъти седмично.

Свързани статии

С тях косата ви ще се заздрави и отново ще възвърне своя блясък.

В купичка смесете 2 или повече супени лъжици гел от алое вера ( в зависимост от обема на косата ви) и към тях добавете сок от пресен лимон. Разбъркайте и нанесете с леки масажни движения върху скалпа. Оставете я да подейства около 20 минути и измийте косата си както обикновено. Маската може да се нанесе преди измиването с шампоан и балсам или след тях. Маската е подходяща за мазни коси.

Гел от алое вера може да използвате и като балсам. Нанесете го по дължината на косата си и оставете да подейства 5-10 минути. След това изплакнете с вода.

Маска, която ще придаде много блясък на косата ви е тази от алое вера, масло от жожоба (или друго пожелание) Витамин Е и лимонов сок. Към 3 супени лъжици от гела добавете около 5 капки масло от жожоба, една капсула витамин Е и няколко капки лимон. Нанесете маската в корените и по дължината на косата и оставете да подейства 30 минути. След това измийте косата си както обикновено.

В микровълнова фурна разтопете една супена лъжица кокосово масло. Маслото трябва да е разтопено, не вряло. Към него добавете една супена лъжица гел от алое. Разбъркайте добре и ако е твърде топло, оставете да се охлади за няколко минути. Маската нанесете в корените и по дължината на косата. Оставете да подейства 30 минути и измийте косата си както обикновено.

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Лиляна ( преди 10 години )
Много лесна и ефикасна маска за коса срещу косопад и пърхот : Затоплете чист зехтин , прибавете 1с.л. мед и 1 ч.л.канела , натрийте в скалпа на главата ,покрийте с торбичка и хавлия за около 20 мин. и изплакнете , Резултата е светкавичен .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар