Здраве и красота

Кои храни влияят положително на качеството на спермата

Яжте повече бяла риба

22.11.2013г. / 10 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

За процеса на зачеване има редица фактори, които са водещи. Стреса, напрежението, хормоналните нарушения и изобщо нездравословният начин на живот могат да окажат негативно влияние, когато искате заедно с партньора си да имате бебе. В тези ситуации не само жените трябва да обърнат внимание на начина на хранене и на здравословното си състояние, но и мъжете.

Според учени от харвардския университет мъжете, които консумират бекон, колбаси, кайма и мазни салами всеки ден могат да навредят на качеството на спермата си. Учените препоръчват силният пол да консумира повече от полезната бяла риба, която подобрява качеството на спермата.

Свързани статии

В изследването са взели участие 156 мъже, между които е имало и такива от двойки, които са имали трудности в зачеването. Наблюдавани са били техните хранителни навици, физическа форма и качеството на спермата. Тези от тях, които са се хранели всекидневно с мазни салами и бекон са имали по-малко сперматозоиди, за разлика от тези, които не са консумирали често вредните храни.

При тях спермата е била с 30% повече. Резултатите са били представени на годишната среща по въпросите на репродуктивната медицина в Бостън. Според учените не е необходимо мъжете да се отказват напълно от преработеното месо, просто трябва да го консумират в умерени количества.

Техният съвет е за добро качество на спермата да ядат повече бяла риба. Учените отделят специално внимание на фактите като здравословно хранене, спорт и ограничаване на мазните и преработени храни. Те не само ви поддържат в добра форма, но и в добро общо здраве, което е важно както за мъжете, така и за жените, когато искат да имат деца.

Коментирай
Свободно време