Здраве и красота

Японски маски за лице за порцеланова кожа

Правят кожата бяла и красива

23.11.2013г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Оризът е част от всекидневното меню на японците ( и не само) в продължение на векове. Той е една от тайните на дълголетието, с което те са известни. Японските жени са намерили козметично приложение на полезните зърна. Ето защо те се славят със своята безупречна, порцеланова кожа и красота.

Споделяме няколко рецепти за маски за лице, които съдържат ориз. Най-добре е да използвате кафяв или органичен, но ако не разполагате с такъв, използвайте обикновен ориз. Маските се приготвят с предварително сварен ориз. Оризовата вода също е полезна за кожата и може да бъде използвана като тоник, който трябва да престои няколко минути върху лицето и след това да бъде изплакнат с вода.

Свързани статии

Сварете една шепа ориз. След като е готов го поставете в кухненски блендер, за да се смели добре. Към него добавете една лъжица кисело мляко и супена лъжица мед. Нанесете маската за 15 минути и след това изплакнете.

Към две супени лъжици сварен ориз добавете сок от краставица и няколко капки лимон. Тази маска поставете на лицето за 10 минути и изплакнете с вода.

В купичка сложете две супени лъжици пасиран сварен ориз. Към него добавете супена лъжица гел от алое вера и супена лъжица хума. Разбъркайте добре маската и я поставете на почистена кожа за 15 минути. След това изплакнете добре с вода.

Сварете една шепа ориз и го пасирайте. За да се получи гладка смес за маска, добавете към него малко количество зелен чай (неподсладен). Тази маска се поставя за 10 минути върху лицето и след това се изплаква с вода.

Коментирай
4 rate up comment 2 rate down comment
jeni ( преди 10 години )
ползвала съм оризова вода за изплакване на коса и става много хубава...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 2 rate down comment
ELL ( преди 10 години )
Хубаво е, че сте дали маските, но да бяхте уточнили и коя за какво е
отговор Сигнализирай за неуместен коментар