Здраве и красота

Звездно почистване на лицето само за 20 минути

Процедурата, наречена „торнадо“ заради бързината на действие е сред любимите на звездите

25.11.2013г. / 16 15ч.
Мария Дуковска
Парис Хилтън.

Парис Хилтън.

Коя жена не мечтае за кристална кожа, здрава, красива и свежа? А ако знаете, че стандартното почистване на лицето, което обикновено отнема около час и половина и е много болезнено, заради запушените пори и черни точки, може да бъде направено само за 20 минути? Ще си кажете – няма такова чудо, нали? Е, има, и още как. Процедурата е често наричана „торнадо“ заради бързото действие и дълбочината на почистване на кожата на лицето.

Риалити звездата Парис Хилтън е сред заклетите почитателки на терапията, разкрива самата тя. „Редовно се подлагам на процедури с HydraFacial. Кожата ми сияе. Процедурата е невероятна. Само за 20 минути лицето ми светва от чистота“, сподели богатата наследница в Twitter.

Апаратът, наречен HydraFacial почиства автоматично лицето до съвършенство като премахва комедони и черни точки без да причинява болка, без възстановителен период и то само за 20 мин. Накратко, точно като за Парис, която е известна с това, че е много капризна и не търпи никаква болка.

От съвсем скоро тази процедура се предлага и в България, засега в два бюти центъра в София – Magic Line на д-р Мадлен Кокева и в козметичен център „Нирвана“ на Йорданка Шопова.

Как работи процедурата на Парис?

Премахването на черните точки и комедоните става чрез няколко стъпки:

1. Ексфолиране

Мъртвите кожни клетки биват отстранявани, за да се покаже новата здрава кожа. Това става чрез специален накрайник с абразивна повърхност.

2. Химичен пилинг

Нежното почистване с химичен пилинг позволява да се отстранят нечистотиите от повърхността на кожата и дълбоко от порите без кожата да бъде наранена. Уредът използва 3 вида концентрация на киселините в химичния пилинг – 7,5% концентрация на киселините, 15% и 30% концентрация на киселините. Така се постига страхотен ефект и при по-тежки случаи на замърсяване на кожата. Пилингът служи за премахване на горния рогов слой на кожата, за омекотяване и разширяване на порите. Така кожата бива подготвена за изсмукване на мръсотията от порите й.

3. Екстракция на комедони и черни точки

Свързани статии

Тя представлява безболезнена автоматична екстракция на черните точки и комедоните с помощта на вортекс технологията. Вортекс технологията е завихряне (по подобие на мини торнадо) на специален серум и въздух с помощта на вакуум. По този начин мръсотията се изсмуква от пората и тя остава чиста.

4. Хидратация

С помощта на антиоксиданти, хиалуронова киселина и отново вортекс технологията, кожата бива обогатена и защитена. Това е финалният етап от процедурата. Следва намазване със защитен крем и Парис вече е готова за грим и червения килим.

HydraFacial е интегрирана система, която комбинира три компонента: ексфолиация без абразивни частици, мултифункционални серуми и контролиран вакуум.

Вакуумът се осъществява с помощта на различни дюзи, разработени по революционно новата технология„Вортекс“. За всяка процедура се използва точно определена дюза, която произвежда контролиран вакуум. Всички компоненти работят в синхрон. Видовете процедури Hydrafacial са вакуумен хидропилинг, екстракция дълбоко почистване, антиоксидантна терапия с ефект хидратация, химичен пилинг, вакуумна терапия, хромотерапия.

Съществуват 8 HydroPeel дюзи:

1. Класическа дюза, която създава качествено и деликатно ексфолиране на горния рогов слой.

2. Малка дюза, която се използва за дълбоко почистване на деликатни зони и екстракция на комедони.

3. Прозрачна дюза, която се използва за прилагане на серум Antiox6 и пилинг киселина.

4. Оранжева абразивна дюза, която се използва за проблемна кожа, при хиперкератоза, за дебела, пореста и мазна кожа.

5. Зелена абразивна дюза, която също се използва при проблемна кожа.

6. Комбинирана дюза за микромераабразио. Използва се за кожа с белези от акне.

7. Комбинирана дюза за микромераабразио, която може да се използва за белези от акне и за стрии.

8. Дюза за тяло. Може да се работи с нея на големи повърхности.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
nana ( преди 10 години )