Здраве и красота

Маска за лице с индийско орехче помага при черни точки

Ексфолира нежно и намалява черните точки

03.12.2013г. / 14 24ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Индийското орехче е ароматна подправка, която намира място не само в кулинарията. То има ползи за здравето и красотата на кожата. Прилагано върху нея помага да се намалят възпалителните процеси, причинени от акнето, намалява образуването на черни точки. Има антисептично действие и съдържа естествени масла, които действат овлажняващо на кожата.
Споделяме рецепта за маска с индийско орехче, която има лек ексфолиращ ефект.

Свързани статии

Подходяща е за всякакъв тип кожа, когато искате да изравните тена и да премахнете мъртвите клетки по кожата на лицето. Тя се състои от мляко и индийско орехче. Освен полезните масла от орехчето, млякото също ще помогне за намаляването на пигментните петна, ще изсветли кожата на лицето и ще овлажни кожата. Ако кожата ви е твърде чувствителна, пробвайте малко количество от маската на вътрешната част на ръката си. Там кожата е много нежна. Ако усетите някакво дразнение, не прилагайте тази маска върху лицето си.

Как да си приготвите маската?

Настържете на ситно едно индийско орехче. Към него добавете малко количество прясно или кисело мляко. Поставете маската на почистено лице с леки масажни движения. Масажирайте около минута-две, след което оставете да подейства 5-10 минути. Изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ крем.

Коментирай