Здраве и красота

Маски с мед за жизнена и лъскава коса

Правете ги един или два пъти седмично

13.12.2013г. / 17 10ч.
Михаела Лазарова
Дженифър Лопес. Снимка: Reuters

Дженифър Лопес. Снимка: Reuters

През зимата косата се нуждае от повече подхранващи маски. Естествените продукти като мляко, зехтин, авокадо и други в съчетание с полезните свойства на меда могат да помогнат на косъма да запази своята здравина и блясък. Комбинирани подходящо и прилагани под формата на маска, те ще възстановят косъма отвътре и отвън, ще засилят растежа на косата и ще я направят по-лъскава. Запишете си тези рецепти за домашни маски с мед.

В купичка сложете една супена лъжица кокосово масло и супена лъжица мед. Разбъркайте добре и нанесете по дължината на косата. Оставете да подейства 20 минути и измийте косата с шампоан.

Свързани статии

В купичка смесете супена лъжица зехтин, супена лъжица мед и супена лъжица заквасена сметана. Разбъркайте добре и нанесете върху суха коса за 20 минути. След което измийте косата с шампоан.

Направете на пюре едно авокадо. Сложете го в купичка и към него добавете една-две лъжици мед. Поставете от корените по дължината на косата и оставете да подейства 20 минути. Измийте с подходящ шампоан. Маската може да се приложи и върху мокра коса, която предварително е измита с шампоан. След това е нужно изплакване само с вода.

В купичка сложете един или два жълтъка и две супени лъжици мед. Тази маска също може да се нанесе върху мокра или суха коса. Ако е върху суха, след това измийте с шампоан. Ако косата ви е мокра, предварително трябва да сте я измили. Трябва да престои 20 минути.

Коментирай