Здраве и красота

Кокосовата вода помага за отслабване и прави кожата красива

За какво още е полезна?

04.12.2013г. / 15 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Напитките, които консумираме всекидневно обикновено са кафе, чай, вода, натурални сокове, газирани подсладени напитки и други. Има напитка с приятен и лек вкус, която носи много ползи за здравето – кокосовата вода. Тя може да бъде вашето свежо начало на деня, вашата здравословна напитка през деня и успешен заместител на газираните подсладени напитки. Вижте защо е добре да я пиете.

Помага за отслабването

Кокосовата вода е с приятен и лек вкус и с ниско съдържание на мазнини. Ето защо е добре да я направите вашата любима напитка по време на диета, когато искате да отслабнете бързо и без много усилия. Освен, че е нискокалорична, тя намалява апетита и създава усещане за ситост.

Прави кожата по-красива

Ако страдате от акне, други кожни проблеми или искате да направите кожата си мека и красива, прилагайте кокосова вода локално. Тя действа успокояващо и овлажняващо. Това е причина и много козметични продукти да съдържат екстракт от кокос. Приемана орално, кокосовата вода поддържа кожата хидратирана отвътре.

Помага при коремни и стомашни неразположения

Когато имате стомашни болки, кокосовата вода ще намали това неразположение. При повръщане или диария организмът ви губи голяма част от електролитите, които са важни. Кокосовата вода успешно заменя тяхната липса.

Улеснява храносмилането

Най-честата причина за затруднено храносмилане е липсата на важни храносмилателни ензими. Кокосовата вода е богата на влакна и може да предотврати появата на стомашни разстройства и киселини.

Увеличава хидратацията на тялото

Според специалисти съставките в кокосовата вода хидратират повече тялото отколкото други спортни или енергийни напитки. Тя е особено подходяща за тези от вас, които обичат спорта. По време на физическа активност човешкото тяло губи много течности. Кокосовата вода е богата на естествени захари и важния за мускулите калий. Затова след спорт се препоръчва да изпиете чаша кокосова вода. Тя ще ви освежи и ще помогне за по-бързото възстановяване на тялото от тренировката.

Свързани статии

Спомага за намаляването на високото кръвно налягане

В много случаи високото ниво на електролити може да доведе и до повишаване на кръвното налягане. Ако имате проблеми с кръвното, кокосовата вода е вашата напитка. Тя по естествен път ще регулира нивата на електролитите. Препоръчва се да я приемате в началото на деня.

Богата е на минерали

Кокосовата вода съдържа полезните калций, магнезий, фосфор, калий и натрий. Тези елементи са важни за редица функции, които протичат в човешкия организъм.

Коментирай