Здраве и красота

Как да си направите нощен антистареещ крем за лице?

Богат на антиоксиданти

11.12.2013г. / 13 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В ежедневната грижа за лицето използваме серия от продукти за почистване на грима и замърсяванията по кожата, за подхранване на околоочния контур и такива, които я хидратират и подхранват. В продуктите за грижа за красивата кожа на лицето влизат и кремовете за лице, които са дневен, нощен и за околоочния контур. Дневният крем обикновено съдържа защитен фактор срещу ултравиолетовите лъчи. Нощният крем също е специален, защото неговите съставки успокояват кожата, подхранват я и я възстановяват.

Споделяме рецепта за домашен нощен крем, който има антистареещ ефект. Той съдържа бадемово масло, кокосово масло и други ценни съставки. Благодарение на маслата кожата ви ще бъде успокоена и подмладена. Съставките активно ще се борят срещу свободните радикали, защото маслата съдържат антиоксиданти, борещи се с радикалите и процесите на стареене.

Какво е необходимо, за да си направите този крем?

Трябват ви:

  • ¼ чаша бадемово масло
  • 2 супени лъжици кокосово масло
  • 2 супени лъжици пчелен восък
  • ½ чаена лъжичка витамин E
  • 1 супена лъжица масло от шеа
Свързани статии

В тенджера на водна баня или в микровълнова фурна се разтапят восъка и кокосовото масло. Към тях постепенно се добавят и останалите съставки. Необходимо е да бъркате през цялото време. Когато всички съставки се свържат добре, изсипете съдържанието в бурканче или кутийка, в която ще съхранявате крема. Оставете да изстине на стайна температура. Нанасяйте крема на почистено лице с леки масажни движения.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати