Здраве и красота

Празнична прическа според овала на лицето

Бъдете звездата на вечерта

12.12.2013г. / 10 03ч.
Михаела Лазарова
Джесика Алба. Снимка: Reuters

Джесика Алба. Снимка: Reuters

Празниците наближават, а с тях и подготовката за празничната визия. Каква прическа ще изберете за специалните моменти? Според водещи коафьори, една дама може да избере перфектната за нея прическа, когато я съобрази с формата на лицето.

Съчетаването на овала на лицето с оформянето на косата ще ви помогне да имате една различна, секси, празнична визия. В галерията ни може да видите няколко красиви идеи за празнични прически. А ето и няколко насоки за формата на лицето и как да носите косите си според нея.

Ако формата на лицето ви е широка и кръгла

Опитайте прически, които имат обем в горната си част. Обемът в косите ще поеме от ширината на овала на лицето. Може да направите красиви букли, да оформите косата на конска опашка, но с лек обем или да я оформите в небрежен кок. Вариант е да направите прав сешоар на косата си и тя да пада покрай лицето ви. Избягвайте късите подстрижки.

Ако формата на лицето ви е овална

Тук има много опции за прическа. Дами с такава форма на лицето могат да си позволят да носят косите прави и пуснати покрай лицето, на една страна и с букли, или в стилен кок.

Ако формата на лицето ви е издължена

Дългите лица са сходни с овалните форми. На такава форма на лицето подхождат коси със средна и къса дължина. Ако искате да омекотите издължената форма на лицето, заложете на прически, които имат букли и къдрици. Асиметричният път на косата е за предпочитане.

Свързани статии

Ако формата на лицето ви е квадратна

На такава форма на лицето подхождат косите със средна дължина или по-дълги коси.

Запазете меката линия в прическите като буклите например или прическите с ретро вълни в косите. Ако сте решили да оформите косата си в небрежен кок, но искате лицето ви да не изглежда прекалено широко, пуснете няколко предни кичура коса.

Ако формата на лицето ви е като диамант

На този овал на лицето стоят красиво всички прически, в които косите са по-естествени и небрежни. Тази форма на лицето се характеризира с тясна челюст и по-широки скули. Опитайте прически, които да бъдат със страничен път и такива, които създават обем край лицето.

Снимки: Reuters

Коментирай
Свободно време