Здраве и красота

Сок от алое вера за детоксикация

За какво още е полезен?

17.12.2013г. / 17 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Ползите от алое вера за човешкото здраве са многобройни. Алоето може да се използва както външно, така и да се приема под формата на приятна напитка. Сокът от алое вера започва да се превръща в една от любимите напитки на много хора и ето защо те са избрали да я консумират по-често.

Детоксикира

Сокът от алое вера може да бъде добро решение за детоксикиране на организма след празничната трапеза. Освен това заради ежедневния стрес, замърсения въздух и консумирането на нездравословна храна, тялото има нужда да се пречисти. Сокът е богат на много микроелементи, витамини и минерали важни за доброто здраве.

Помага за отслабване

Когато спазвате здравословна диета и спортувате е много важно храносмилателната система да работи нормално, да не чувствате глад и да нямате липса на енергия. Сокът от алое вера е другата добра напитка след кокосовата вода, когато искате да се разделите с излишните килограми. Той ви дава усещане за ситост, има приятен леко сладникав вкус и дава много енергия на тялото ви.

Улеснява храносмилателния процес

Сокът от алое вера може да повиши абсорбацията на протеини от храната, която се консумира и да спомогне за редовността на червата. Алое вера се грижи и за здравето на червата като намалява вредните бактерии в тях. Ако страдате от киселини в стомаха, сок от алое ще успокои неразположението.

Богат е на антиоксиданти

Антиоксидантното действие на алое вера спомага за премахването на голяма част от свободните радикали. Свободните радикали са нестабилни съединения, които допринасят за стареенето на клетките и могат да предизвикат различни заболявания. Редовната консумация на сок от алое вера ще поддържа клетките на добро здравословно ниво, ще зареди тялото ви с необходимите антиоксиданти и ще подсили имунната ви система, което е много важно особено през зимните месеци.

Има противовъзпалителен ефект

Сокът съдържа 12 различни вещества, които могат да намалят или предотвратят възпалителните процеси. Казват, че пиенето на сок от алое може да намали и болките в ставите.

Прави кожата красива, здрава и хидратирана

Тайната на младата кожа се крие в колагена и еластина. Те я правят гладка и свежа. Човешката кожа се подменя на всеки 28 дни. Консумацията на сок от алое я подпомага с градивни елементи отвътре, като й дава необходимите хранителни вещества. Така кожата старее по-бавно, а ако имате някакви леки одрасквания или наранявания, те ще заздравеят по-бързо.

Съдържа важни витамини и минерали

Човешкото тяло всекидневно се нуждае от определено количество витамини и минерали. Сокът от алое вера е с богато съдържание на едни от най-важните за здравето на човек минерали и витамини, като: витамин А, витамини от групата В, витамин С, витамин Е, фолиева киселина, магнезий, цинк, калий, желязо, калций и др.

Свързани статии

Подпомага здравето на устната кухина

Сокът от алое има антимикробно действие и благодарение на витамините и минералите поддържа здравето на венците. Алое вера се съдържа в много продукти за дентална грижа.

Грижи се за здравето на сърцето

Редица изследвания показват, че сокът от алое помага за транспортирането на кислорода до клетките, регулира кръвното налягане и холестерола, подобрява циркулацията на кръвта.

Коментирай