Здраве и красота

Най-ефективните упражнения за вас според зодията

Кои спортове подхождат на зодиакалния ви знак?

19.12.2013г. / 15 50ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Ако сте любител на поддържането на добрата физическа форма, но досега не сте намерили този вид спорт, който да пасва най-добре на личността ви, то може би е защото в деня на раждането ви звездите са ви предопределили точно коя физическа дейност е подходяща за зодиакалния ви знак.

Не само личностните предпочитания са от значение. При различните зодии има предопределеност дори към някои заболявания, затова подходящият спорт се избира и по този признак.

Специалистите астролози препоръчват също да се съобразявате с астрологичния ви елемент (вода, въздух, земя, огън), за да се упражнявате целесъобразно. Ако елементът на вашия зодиакален знак е вода, например, е добре да изберете водни спортове.

Аналогично при елемент въздух избирайте спортове, които да обливат лицето ви с вятър. Представителите на зодиите с елемент огън се нуждаят от много стабилна загрявка преди тренировка. А онези, чиито елемент е земя, е добре да избират спортове навън сред природата, например джогинг.

Овен (21март – 19 април)

Част от тялото, за която да внимавате – глава

Елемент – огън

Овните трябва да се упражняват енергично. Идеални за тях са спортовете, в които има засилен състезателен елемент, като колоездене, бягане, изобщо спортове, свързани с надпревара. Бъдете внимателни към наранявания, които могат да засегнат главата. Не се пресилвайте и внимавайте да не пострадате от неравности по трасето.

Телец (20 април – 20 май)

Част от тялото, за която да внимавате – шия и врат

Елемент – земя

Телците са домошари, затова тренировките вкъщи на тренажор пред телевизора, слушайки музика или правейки упражнения на пода, са изключително подходящи за представителите на този знак. Така ще избегнете дразнещи фактори като досадни хора във фитнеса или неприятна музика. Понеже телците обичат да си похапват, трябва да имат предвид, че само тренировките не са достатъчни за хубавата фигура. Внимавайте с диетата си, телци!

Близнаци (21 май – 21 юни)

Част от тялото, за която да внимавате – ръце

Елемент – въздух

Близнаците са склонни да се отегчават лесно. Затова е добре да избират фитнес салони с голямо разнообразие от уреди. Но тъй като склонността им да се изморяват лесно също е фактор, йогата би била също толкова добър избор за тях.

Рак (22 юни – 22 юли)

Част от тялото, за която да внимавате – длани

Елемент – вода

Раците не обичат тежкото и тромаво оборудване. Подходящи за тях са разтягащите и отпускащи духа тренировки, като йогата. При нея симбиозата между дишането и положението на тялото е много подходяща за този зодиакален знак. Раците биха се чувствали особено добре от упражнения върху голяма топка за гимнастика, както и упражнения в легнало положение по гръб и по корем.

Лъв (23 юли – 22 август)

Част от тялото, за която да внимавате – гръб, сърце

Елемент – огън

Отново йогата е подходяща и при лъвовете, но при тях е поради възможността чрез позите, които изпълняват, да могат демонстративно да покажат красотата на извивките си. Лъвовете обичат да привличат внимание, това подхранва самочувствието им. Трябва да внимават с горната част на гърба. Добре е да наблягат на седящите упражнения и тези, включващи гири, за да подсилят гръбните си мускули.

Дева (23 август – 22 септември)

Част от тялото, за която да внимавате – корем

Елемент – земя

При девите стомахът е слабо място, затова те обичат всички практики, свързани с детоксикацията. Любители са на здравословния начин на живот. Йогата им помага да прочистят и успокоят духа и тялото си. Склонни са да се притесняват много и да се натоварват с проблемите на околните, заедно със своите. Затова упражненията за медитация и релаксация са особено подходящи за тях.

Везни (22 септември – 22 октомври)

Част от тялото, за която да внимавате – бъбреци

Елемент – въздух

Везните са обсебени от стремежа за баланс, красиви пропорции и симетрия на тялото. Много подходящ спорт за тях е аеробиката, упражненията за разтягане, както и упражненията на земя. Внимавайте с долната част на гърба, не я претоварвайте. Заради склонността към бъбречни проблеми е добре везните да поемат много течности по време на тренировка.

Коментирай