Здраве и красота

Упражнения за здрави колена (видео)

Правете ги поне три пъти седмично

22.12.2013г. / 10 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Продължителното седене или стоене, както и обездвижването, могат да са причина за дискомфорт в колената. За да имате здрави и силни колена, трябва да спортувате редовно или ако работата ви е на бюро, или работите дълги часове прави, по-често да раздвижвате краката си.

Силните колена се постигат, когато мускулите около тях укрепнат. С помощта на три лесни упражнения, които да правите поне три пъти седмично, ще ги подсилите, което ще намали значително дискомфорта. Споделяме и видео с още гимнастика, която да ви помогне в раздвижването.

Заемете лек разкрачен стоеж, като краката трябва да са на ширината на раменете. Погледът е обърнат напред, а ръцете са изпънати над главата. Съвсем леко приклекнете, след което отскочете нагоре. Направете 5 повторения от това упражнение.

Вземете по една гиричка във сяка ръка. Теглото на тежестите трябва да е около 1,5-2 кг. Заемете разкрачен стоеж, след което наведете торса напред. При това движение краката трябва да са на ширината на раменете и леко да ги присвиете в коленете. При навеждането на торса ръцете са пред тялото, събрани една до друга. След като се наведете прикляквайки, се върнете в изходна позиция. Направете 10 повторения от упражнението.

Свързани статии

Заемете разкрачен стоеж, а ръцете вдигнете леко пред тялото. Започнете леко да приклякате като в същото време поставяте единия крак зад другия. Трябва да се получи клякане с кръстосване на краката. Например -приклякате като леко изнасяте десния крак зад левия. Връщате се в изходна позиция и след това повтаряте движението с другия крак. Направете по 10 повторения за всеки.

Коментирай