Здраве и красота

Странични ефекти от акупунктурата

Мускулни потрепвания и умора

27.12.2013г. / 17 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Все повече хора се доверяват на акупунктурата, за да намалят стреса или да разрешат някои здравословен проблем. Когато за първи път посетите такава процедура, обикновено ви запознават с това как ще протече тя, какво ще усетите и т. н.

След нейното приключване голяма част от пациентите се чувстват добре. При други, които са в самото начало, се наблюдава така наречената лечебна криза. Колкото и да помага акупунктурата, понякога се наблюдават неразположения, които не са притеснителни, но е добре да бъдете информирани за тях.

Умора

Обикновено след процедура с акупунктура човек се чувства по-жизнен. Но в някои случай процедурата може да е причина да се чувствате по-уморени. Това не бива да ви притеснява, но е добър знак, че се нуждаете от повече почивка.

Болезненост

Местата, на които са ви били поставяни иглите за акупунктура след процедурата могат да бъдат болезнени. Това най-често се случва при точките на ръцете и краката и особено в точката, разположена между палеца и показалеца. Може да усетите и мускулни болки, но тези неразположения ще отминат в рамките на денонощие.

Посиняване на кожата

Възможно е на местата, на които са поставяни иглите да се получат синини, особено, ако сте с по-слаби капиляри. За тяхното отшумяване ще мине по-дълго време, отколкото за останалите неразположения.

Свързани статии

Мускулни потрепвания

Неволевите мускулни потрепвания се срещат сравнително често след или по време на процедура. Те са различни от мускулните спазми, които акупунктурата може да облекчи.

Замаяност

Наблюдава се доста рядко и в някои случаи замаяността може да доведе до загуба на съзнанието. Добре е винаги, когато отивате на процедура с акупунктура да сте хапнали нещо.

Емоционално освобождаване

В акупунктурата се смята, че физическото и емоционално здраве са свързани. Промените, които настъпват във физическото здраве може да се отразят и на емоционалното състояние и обратно. Това освобождаване на емоциите (най-често, когато човек плаче) не бива да ви притеснява, освен това не се случва и при всеки, който е потърсил помощта на акупунктурата.

Коментирай