Здраве и красота

Домашни маски за млада кожа през зимата

Изглаждат бръчките и стягат кожата на лицето

28.12.2013г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Ева Херцигова. Снимка: Reuters

Ева Херцигова. Снимка: Reuters

Домашните маски за лице са бърза и сравнително евтина грижа за вашата кожа. Използването на натурални продукти, които да нанасяте върху кожата си през зимата е от голямо значение, когато искате да я подхраните, да намалите възпалението и да изгладите фините бръчици.

Запишете си тези рецепти за домашни маски, които са подходящи за всякакъв вид кожа. Нанасяйте ги веднъж или два пъти седмично през цялата зима и се радвайте на сияйна и здрава кожа.

Маска със сушени листа от нийм и розова вода

Нийм е растение, което има антисептични и антиоксидантни свойства. Почиства кожата, свива порите и възстановява увредената кожна тъкан. Помага при лечението на акне и пъпки. За да си направите маска, ще ви трябват листа на прах от растението (може да си ги купите от биомагазините или от аптеката) и розова вода. Направете гъста каша от двете съставки и нанесете върху почистена кожа за 10 минути. Изплакнете лицето с хладка вода.

Маска с кисело мляко, брашно от нахут и бадемово масло

Тази комбинация действа подмладяващо върху кожата. В купичка сложете две супени лъжици кисело мляко с една супена лъжица брашно от нахут и няколко капки масло от бадем (пожелание). Разбъркайте добре и поставете на почистено лице за 10 минути. Изплакнете с вода и ако е необходимо нанесете подходящ крем за лице. Правете тази маска два пъти седмично, като ако нямате брашно от нахут, може да използвате хума.

Свързани статии

Маска с розова вода и хума

Хумата намалява възпаленията върху кожата, стяга я и изглажда фините бръчици. Розовата вода хидратира, подмладява и освежава кожата на лицето. За да си направите домашна маска от тези съставки ще ви трябват една супена лъжица хума с няколко капки от розовата вода. Добавете толкова розова вода, че да се получи гладка смес.

Бъркайте маската само с помощта на дървена лъжица или шпатула. Приложете я върху лицето и шията за 10 минути, след което изплакнете с вода. Ако е необходимо нанесете овлажняващ крем. Тази маска правете веднъж или два пъти седмично, а розовата вода може да използвате всекидневно за почистване на кожата.

Маска с домат, кисело мляко (или заквасена сметана) и брашно от нахут

Най-напред направете на пюре един домат като предварително отстраните обелките и семките. Към него добавете лъжица кисело мляко и лъжица брашно от нахут. Разбъркайте добре и ако е необходимо сложете още кисело мляко до получаване на гладка текстура. Нанесете маската върху почистено лице за 10-15 минути и изплакнете с вода.

Коментирай