Здраве и красота

Защо кафето е полезно за здравето?

Помага да изгорите повече мазнини

02.01.2014г. / 09 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Кафето е най-консумираната напитка в целия свят. Ароматно, приемано в умерени количества то може да донесе много ползи за здравето и красотата. Вижте как приятната напитка помага да останете в добро здраве, с красива кожа и по-малко килограми, когато знаете как да я консумирате.

Помага да победите целулита

Кафето може да помогне да намалите портокаловата кожа не само когато го нанасяте като пилинг, но и при консумация. Благодарение на антиоксидантите, които съдържа, то прави кожата по-опъната и тонизирана. В случай, че искате да си направите и разкрасяващ пилинг за тялото, ще ви трябват малко количество смляно кафе и зехтин. Разбъркайте добре и нанесете с масажни движения върху кожата.

Намалява риска от появата на диабет

Редица проучвания сочат, че тези хора, които пият кафе всекидневно поне по една чаша са намалили риска от появата на диабет тип 2. Разбира се не бива и да прекалявате с приема на кофеиновата напитка, бъдете умерени.

Може да намали риска от инсулт

Отново проведени изследвания затвърждават теорията, че хората, които консумират от една до три чаши кафе на ден намаляват риска от инсулт, в сравнение с тези, които не пият. Отново благодарение на антиоксидантите в кафето, които помагат за предпазване увреждането на артериите. Специалистите напомнят, че от друга страна прекалената консумация на кафе може да доведе до сърдечни проблеми, затова консумирайте с удоволствие и с мярка.

Може да предотврати деменцията

Антиоксидантите в кафето носят ползи и за когнитивните функции като усилват дейността на невротрансмитерите и намаляват увреждането на мозъчните клетки. Ако сте от тези, които пият по една или повече чаши кафе, то при вас рискът от болестта на Паркинсон, болестта на Алцхаймер и деменция е по-малък. Освен това кафето има способността да повишава бдителността и концентрацията.

Свързани статии

Повишава издръжливостта във фитнес залата със средно 12%

Добра причина да започвате деня си с чаша ароматно кафе и спорт, защото ароматната напитка ще повиши вашата енергия и издръжливост по време на физически упражнения.

Помага да изгорите повече мазнини

Кофеинът може да подобри метаболизмът ви с до 11%. Също така е доказано, че увеличава изгарянето на мазнините с до 10% при хора с наднормено тегло.

Прави хората щастливи

Ако имате нужда да се почувствате по-щастливи, направете кафето вашата любима напитка. Според доклад от 2011 година на Internal Medicine дамите, които пият по 2-3 чаши на ден кафе е по-малко вероятно да развият депресия.

Кафето е ключът към дълголетието

Изследвания показват, че хората, които пият умерено количество кафе на ден имат по-дълга продължителност на живота. Положителните ефекти на кафето върху здравето и функцията на мозъка може да помогне да се избегне смърт от сърдечносъдови заболявания, респираторни проблеми, инсулт, диабет и рак.

Коментирай
Свободно време