Здраве и красота

Как носът ви да изглежда по-малък?

Лесни трикове с грим

03.01.2014г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Ким Крадашян. Снимка: Reuters

Ким Крадашян. Снимка: Reuters

Всяка дама би искала да има малък, леко издължен и красив нос. Много от холивудските звезди разчитат не само на естетичната хирургия, която може да им помогне да изглеждат по този начин. Те се доверяват на гримьорите и съветите, които им дават за това как да нанасят грима си. Само с няколко щрихи и вашият нос ще изглежда по-тънък, издължен и красив. Вижте какво съветва една от гримьорките на звездите – Джулия Картър.

По-широк нос

Ширината на носа винаги може да бъде коригирана с помощта на подходящ контур. Когато искате да стесните носа си, просто нанесете един тон по-тъмен фон дьо тен (или руж) от този, който нанасяте върху лицето си. По тъмния тон нанесете отстрани на ноздрите или от двете страни на костта на носа в зависимост от това в коя част той е по-широк.

За да изглежда и малко по-дълъг и тънък, по дължината му нанесете по-светли щрихи. Може да използвате фон дьо тен на минерална основа, така ще избегнете и излишното лъщене. Използването на руж за корекция контура на носа също е добра идея. Не забравяйте да подчертаете с ружа и скулите си.

По-дълъг нос

Ако носът ви е по-дълъг ще трябва да нанесете отново една идея по-тъмен фон дьо тен, пудра или руж, така че да го скъсите. Тъмните щрихи нанесете под върха на носа, в средната част между ноздрите. След като нанесете корекциите, подчертайте и други части от вашето лице, които да отделят вниманието от носа ви като веждите и скулите например.

Друг съвет, който дава звездната гримьорка е да не пропускате да нанасяте цвят върху устните си. Красивите устни винаги ще отвлекат вниманието от носа. Използвайте червено или малиново червило, за да ги направите по-изкусителни. Това не важи за грима на очите, там останете с черна очна линия или използвайте по- естествени линии ( това важи предимно за дневния грим).

Свързани статии

Обърнете внимание и на зоната около очите. Тази зона винаги ще привлече вниманието и върху носа ви. Ако сутрин имате по-тъмни кръгове около тях задължително преди нанасяне на грима ги коригирайте с помощта на коректор. Гримът на очите с лек блясък ще освежи погледа ви.

Ако носът ви не е прав, някои коафьори съветват през повечето време да носите косата си като пътят й е оформен в страни. Когато пътят на косата е разделен по средата, тогава вниманието отново ще бъде приковано към носа ви.

Снимка: Reuters

Коментирай