Здраве и красота

Зимни активности на открито за добра фигура

Пързаляне с кънки

09.01.2014г. / 08 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

През зимните месеци по-голяма част от хората са склонни да прекарват повече време на закрито, да спортуват по-малко, за да не се разболеят. Това застояване крие не по-малко рискове за здравето и красотата на фигурата ви. Има зимни активности на открито, които ще ви помогнат да подобрите общото си здравословно състояние и да поддържате фигурата си в добра форма.

Лек крос

През зимните месеци също може да се отдадете на любимия сутрешен крос, разбира се с умерени темпове. Тренировките на открито могат да подобрят здравето на сърцето, да повишат тонуса и издръжливостта и да помогнат оформянето на красиви и стегнати крака. Освен това бягането в снега осигурява допълнителна съпротива по време на тренировката. Няма опасност да се изпотите обилно или да се дехидратирате така лесно, както при тренировките на открито през летните месеци.

Ски бягане или спускане

Това е една от най-интензивните и натоварващи зимни активности. При нея участват почти всички мускулни групи, което изисква по-голяма издръжливост. Изисква малко по-голяма инвестиция за облекло и оборудване, но ски бягането е един спорт, който ще ви помогне да тренирате и да се забавлявате с приятели на чист въздух в планината.

Пързаляне с кънки

Ледената пързалка е подходящо място за всеки, който иска докато спортува и да се забавлява. Тази активност ще ви помогне да заздравите краката си и по-специално вътрешната част на бедрата. Въпреки приятните моменти на ледената пързалка, не пропускайте да бъдете внимателни по време на карането на кънки.

Хокей на лед или сняг

Още една възможност, благодарение на която може да тренирате активно и да се забавлявате. Трябват ви само хубав лед или сняг, както и стикове за хокей. Ако нямате такива, футболът на сняг също е често срещан вид тренировка, харесвана от силния пол през зимните месеци.

Свързани статии

Дърпане на шейни

Подходяща активност за всички родители с малки деца. Докато децата се забавляват, вие тренирате за крака и ръце. Това може би е едно от най-забавните упражнения на открито през зимата и подходящ начин за бързо изгаряне на калориите, които сте добавили през празничните дни.

Замерване със снежни топки

Забавна аеробна тренировка, в която се изисква повече динамика и издръжливост. В нея също взимат участие почти всички мускулни групи.

Поход в планината

За да предприемете такова раздвижване, трябва да сте подготвени добре. Облечете се с подходящ екип и обувки, носете напитки и закуски с вас, тъй като походът в зимно време ще ви измори не по-малко, отколкото през останалото време на годината.

Коментирай
Свободно време