Здраве и красота

Най-честите грешки при нанасяне на сенки за очи

Изключително важни са подборът на цветове и начина на нанасяне

11.01.2014г. / 12 30ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

На много жени им се струва, че сенките за очи са най-лесният за използване продукт – просто го нанасяте по клепачите и сте готови! Да, обаче не е съвсем така. Както при всички козметични продукти, така и при сенките има известни правила при нанасянето.

Съществуват често срещани грешки, които много жени допускат при използването на сенки за очи. Ето някои от тях, за да ги избягвате:

Избирате сенки със същия цвят като очите си. Това е често срещана грешка. Обикновено правилото при избор на нюанс за гримьорите е коренно противоположният цвят на окото. Тоест, ако очите ви са сини, използвайте тъмни нюанси или опушен грим. Зелените очи си подхождат чудесно с цвят бордо, тъй като това са цветове от така наречените допълващи се.

Използването на апликатори, които вървят в опаковката на сенките. Те са удобни ако сте на път и трябва да се гримирате по най-бързия начин. Но неудобството идва оттам, че апликаторите често нанасят прекалено много от сенките, което разваля грима ви. За целта използвайте четка за нанасяне на сенки. Тя позволява да поставяте грима поетапно и внимателно. Така точно и прецизно постигате желания ефект.

Свързани статии

Да се слагат прекалено много сенки под окото също е често срещана грешка. В стремежа да подчертаете окото го натоварвате с допълнителна линия. Бъдете внимателни и нанасяйте дискретно само върху линията на долните мигли, без да излизате. Всяка допълнителна линия и удебеляване прави окото да изглежда уморено.

Използване на бляскави сенки при застаряващ клепач. Някои по-възрастни дами допускат тази грешка. Блещукащите елементи привличат вниманието върху бръчките и отпуснатата кожа. По-добре изберете сенки с матов или сатенен ефект вместо блясъка.

Използвате само сенки, без да нанасяте спирала и молив/очна линия. Сенките при всички случаи се нуждаят от контраст, за да изпълнят ролята си докрай. Ако не нанесете спирала, очите ви ще изглеждат като набрашнени или вдлъбнати навътре. Тъмните спирала и молив създават структура и отварят окото.

Коментирай