Здраве и красота

Чести грешки при избора на козметични продукти

Несъзнателно допускаме грешки, които костват излишни средства

20.01.2014г. / 14 44ч.
Илияна Николова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Замисляли ли сте се какви грешки допускате, когато си купувате козметични продукти? А дали ги тествате правилно? Ако не сте сигурни в методите си, вижте най-честите грешки при пазаруването на разкрасителни средства и следващия път няма да ги допуснете!

Пренебрегване на фактора сезон

Сигурно често не обръщате внимание на слънчевите лъчи през зимата. А те, всъщност са си там. Хубаво е да ползвате слънцезащитни кремове и фон дьо тени дори през зимния сезон, тъй като вредното влияние на ултравиолетовите лъчи си е налице.

Помирисвате парфюм само за няколко секунди

Първият полъх на аромата невинаги е много точен. Затова изчакайте малко преди да го помиришете отново. Дори е най-добре да проветрите листчето с мострата в продължение на няколко минути. Така акцентът на аромата ще се усети по-добре.

Тестване на фон дьо тен и пудра

Сигурни сме, че непрекъснато ви се случва да си харесате пудра в магазина и след това върху кожата ви и на дневна светлина тя изобщо да не е онзи цвят, който сте избрали! Това е така заради осветлението в магазините. Не е лесно да избегнете този проблем, защото продавачите трудно ще се съгласят да изнесете продукта извън магазина, за да видите истинския му цвят, за съжаление.

Избор на червило

Честа грешка е избор на цвят без да се съобразите дали точно на вас ще ви отива. Или се колебаете между няколко цвята, но не можете да вземете решение. По-добре се разходете в магазина и се върнете накрая. Така ще сте сигурни, че ще вземете онова, което най-много ви допада.

Свързани статии

Тестване на грим върху ръцете

Заблуда е, че кожата на ръката пресъздава точно колко добре ще стои цветът на фон дьо тена върху лицето ви или червилото на устните ви. Истината е, че китките и ръцете нямат същия нюанс, какъвто има лицето ви. Гримьори съветват да използвате единствено устните или кожата на лицето си. Само така ще сте сигурни кой цвят ще ви стои добре.

Не четете съставките

Добре е да ги прочитате, защото в гримовете има най-различни съставки, някои от които могат да повлияят зле на кожата ви, дори могат да предизвикат алергични реакции. Избягвайте бутилен и пропилен гликол, петрол, силикон, изкуствени оцветители, ароматни алдехиди, хидантоин. Тестовете показват, че те са пагубни за кожата при продължителна употреба, но въпреки това в много козметични продукти ги има.

Харчите много пари за продукти, които вече имате

Тази грешка не спада пряко към козметиката и избора й, а към вашия джоб! Пощадете го! Просто ви съветваме как да избирате точните продукти по правилния начин така, че да ги ползвате, а не да се застояват в тоалетната чантичка и да ги хвърляте след време. Или още по-лошо – още чисто нови да установите, че не сте направили правилния избор!

Коментирай