Здраве и красота

Детският отит – проблем с бързо решение

От отит на средното ухо страдат около 80% от децата на възраст под 3 години

28.01.2014г. / 08 56ч.
Мария Дуковска
Снимка: Otipax

Снимка: Otipax

Отитът е възпаление на ухото, което се среща по-често при децата, отколкото при възрастните. В повечето случаи отитът се появява в сезона на настинките и простудните заболявания, когато децата са по-уязвими и се разболяват.

Ако и вашете дете се оплаква от болки в ушите, голяма е вероятността да страда именно от най-срещаната разновидност на отита - възпаление на средното ухо.

Острият отит на средното ухо е заболяване, което засяга 75 до 80% от децата на възраст под 3 години. Той се появява внезапно и е много болезнен.

Свързани статии

Възпалението на средното ухо, известен като детски отит, тъй като засяга най-вече деца, има следните симптоми: силна болка в ухото, температура, промяна в настроението: раздразнителен или неутешим, нарушен сън, повръщане или диария.

За да предотвратите бъдещи усложнения, е необходимо незабавно да започнете лечение на отита, при появата на тези симптоми.

Otipax се препоръчва за лечение на остър отит на средното ухо с интактно тъпанче, причинен от бактерии или вируси (след простуда или грип).

Капките за уши Otipax бързо намаляват възпалението - намаляване на зачервяването на тъпанчето 10 минути след прилагането им и видимо спадане на отока след 5 минути.

За облекчаване на болката при остър отит на средното ухо с интактно тъпанче, обичайната доза е 3 до 4 капки от Otipax в слуховия канал 2 или 3 пъти дневно. Лечението трябва да бъде ограничено до 10 дни. След този период, трябва да посетите отново лекар специалист, за да се направи повторна оценка на първоначалната диагноза.

Otipax се състои от две активни съставки - лидокаин и феназон. Лидокаинът е локален анестестик (или аналгетик), който блокира болезнената област на ухото. Феназонът има противовъзпалително действие, което намалява възпалението (зачервяване, топлина и оток) и аналгетично действие което намалява болката в ухото. Тези две активни вещества потенцират ефекта си  и  затова Otipax® действа бързо и облекчава болката на петата минута.

Коментирай