Здраве и красота

Храни, които подобряват мъжката сексуална функция

Месо и банани

22.01.2014г. / 09 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

За да се радвате на добър сексуален живот, трябва да бъдете и в добро здраве. Намаленото либидо при силния пол може да бъде в следствие на много причини, като стрес, депресия, прекомерна употреба на алкохол, както и ниски нива на тестостерон. Има някои храни, които могат да помогнат за поддържането на добро либидо и сексуална функция при мъжете.

Тиквени, слънчогледови семки и сурови ядки

Това са храни, които представляват подходящо допълнение към здравословната закуска, което повишава нивата на цинк. Цинкът е един от най-важните елементи, които са необходими за подобряване качеството на спермата и естествен начин да повишите нивото на тестостерона. Семената са богати на полезни мазнини, които са важни за сексуалното здраве.

Може да се добавят към овесени ядки, салати, меса или да се консумират по всякакъв друг начин. Подобни ползи носи и яденето на повече сурови ядки като бадеми, кашу и бразилски орех. Те са богати на L – аргинин, който увеличава производството на азотна киселина в организма, което е важно за производството на полови хормони, както и за подобряване на ерекцията.

Мака

Тази суперхрана се счита за „природна виагра“. Мака е растение, което се отглежда в Южна Америка. Богато е на мастни киселини, повишава издръжливостта на организма и е считано за мощен афродизиак. То не само ще ви поддържа в добро здраве, но и ще помогне за подобряване на сексуалното желание и сексуалната активност.

Мака е растение, богато на витамини от групата B, а приемането му е естествен метод за увеличаване на енергийните нива, също така облекчава и стреса. Може да го добавяте към шейкове, супи, сладкиши или зърнени закуски, както и да се приема под формата на хранителна добавка.

Свързани статии

Месо

Говеждото и свинското месо съдържат високи нива на L –карнитин, аминокиселина, която може да помогне за повишаване на либидото, сексуалната функция и нивата на тестостерона при по-възрастни мъже. Благодарение на L –карнитинът може да се подобрят нивата на енергия чрез увеличаване на изгарянето на триглицеридите в тялото.

Банани

Бананите са отличен източник на витамини от групата B, необходими за увеличаване на производството на енергия. Богати са и на триптофан – важна аминокиселина, която отговаря за производството на серотонин, хормонът, който кара човек да се чувства щастлив и по-малко стресиран.

Бананите съдържат и важният калий, който участва в стимулирането на отделяне на полови хормони, а също така подобрява здравето на сърцето и сексуалното желание. Свежите плодове са богати и на ензима бромелин, който помага за подобряване на притока на кръв и повишаване на либидото.

Какао

Какаото или черният шоколад са добре познати като афродизиаци. Какаото е богато на антиоксиданти, наречени феноли, които се грижат за здравето на сърцето. Какаото може да помогне за намаляване нивата на холестерола. Консумирайки натурално какао може да увеличите ендорфините, химикали, които се отделят по време на секс. Може да увеличите и нивата на допамин, който е отговорен за сексуалното желание, благодарение на фенилетиламина (химично вещество, което се съдържа в него).

Целина

Добре е към дневното меню да се включва повече от този зеленчук. Целината съдържа химикали, които помагат за разширяването на кръвоносните съдове, увеличават сексуалното желание. Благодарение на нея могат да се поддържат добри нива на андростерон – един от четирите хормона, влизащи в групата на андрогените (мъжки полови хормони).

Коментирай