Здраве и красота

Грим според цвета на косата

За руса коса изберете меките цветове

26.01.2014г. / 11 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Както прическата и цветът на косата, така и изборът на грим могат да ви направят да изглеждате по-млади и красиви или обратното. Споделяме няколко съвета, които да ви бъдат ориентир какъв цвят на грима да изберете според цвета на косата ви.

Ако косата ви е руса

Без значение дали е платинено руса или в пепеливите нюанси, ще трябва да включите по-меки и пастелни цветове грим, допълващи лекотата на цвета на косата ви. Не бива да използвате сенки, руж или червило, които да контрастират твърде рязко с цвета на кожата и косата ви.

За руж опитайте с бледо розови или прасковени нюанси. На устните си също поставяйте леки до средно ярки тонове розово и праскова. За клепачите си изберете златни, сребърни или пепеливо розови сенки. Спиралата и молива за очи съобразете според цвета на сенките и очите.

Свързани статии

За тъмна коса

Ако косата ви е в кафявите нюанси или е черна, това може да направи кожата ви да изглежда по-бледа. Откажете се от пастелните цветове и добавете малко повече цвят и яркост на устните и скулите си. Цвят на малина, наситенорозово ще направят устните ви изкусителни. Изберете и подобен цвят за руж. За сенки поставете цветове като светлокафяво или мока, черна или тъмнокафява спирала. Разбира се може леко да загатнете с розово в случай, че не сте поставили много от него върху устните и скулите.

За червена коса

Кехлибарените и огнени цветове правят кожата да изглежда като „по-топла“, така че изберете по-топлите нюанси за грим. За скулите опитайте светлокафяво, розово с кафяв оттенък или кайсиевите нюанси на руж. На устните си поставете цвят на праскова, светлокафяво, кафяво – розово или червено червило. За очите изберете бежово, сиво, меки зелени нюанси, златни сенки, червеникавокафяв до тъмнокафяв молив и кафява спирала на миглите.

За сива коса

Сивият цвят на косата може да направи така че лицето ви да изглежда бледо. Ще имате нужда от ярки цветове грим в студени тонове на бузите и устните. Това ще даде на кожата ви цвят и приятен контраст върху сивите коси. За руж изберете меко розово, кайсия, корал или червени нюанси, а на устните корал или червено червило. На клепачите поставете сиви или сребристи сенки с тъмносиня очна линия и черна спирала на миглите.

Какъв трябва да е цветът на веждите ви?

  • На руса коса – вежди в светли или по-тъмни цветове
  • На светлокестенява коса – вежди в цвят махагон
  • На средно до тъмнокафява коса – веждите трябва да са червеникавокафяви
  • На черна коса – вежди тъмен махагон
  • На светлочервена коса веждите трябва да са цвят тъмнокафяво или тъмнокафяво с лек червен оттенък
  • На средно и тъмночервена коса – вежди в червеникавокафяво
  • На сиви коси – вежди в светло или тъмносиво
Коментирай