Здраве и красота

Херпес – алтернативни методи за облекчаване на симптомите

... и превенция на повторни прояви

03.02.2014г. / 15 15ч.
Илияна Николова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Лизин

Лизинът е много важна аминокиселина за организма. Той участва в състава на почти всички белтъци, необходим е за растежа и производството на антитела срещу редица вируси, сред които и херпес. Участва в синтеза на колагена и регенерирането на тъканите. Може да се приема под формата на хранителна добавка.

Превенция

Редуциране на стреса

Херпесните инфекции най-често манифестират в следствие на стрес, физическа травма, спад в имунната система или умора. Затова се погрижете, ако е необходимо, да промените ежедневното си напрежение, за да се чувствате физически и психически по-силни. Това определено ще помогне за редуциране на проявите на болестта.

Свързани статии

Практики, намаляващи стреса

За да подпомогнете борбата със стреса е добре да се включите в антистрес терапии или сами вкъщи да провеждате дейности, успокояващи емоционалното ви състояние. Добри алтернативи са йогата, медитацията, редовното спортуване за изразходване на натрупания стрес. Добрата физическа форма поддържа имунната система силна, а това възпрепятства херпесната инфекция от проявление.

Безопасен секс

Винаги използвайте латексов презерватив! Така защитавате не само себе си, но и партньора си. Препоръчително е по време на изява на инфекцията да се въздържате от полови контакти, както и да пипате разранените кожни участъци – особено важно е след това да не докосвате друга част на тялото, преди да сте измили ръцете си!

По време на активния период на болестта инфекцията може да се прихване от всяка част на гениталната област, не само от лигавиците, затова най-добре изчакайте огнищният период да затихне.

Здрав сън

Много е важно да си набавяте достатъчна доза здрав сън. Това поддържа енергийните нива на организма, подхранва силата на имунната защита, спомага за редуциране на стреса. Сънят трябва да е не по-малко от 8 часа.

Коментирай