Здраве и красота

Красива кожа с помощта на термална вода

Успокоява раздразнената кожа

05.02.2014г. / 08 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Ако се стремите да имате здрава и красива кожа, добре е да включите в ежедневните грижи за нея термалната вода. Още преди векове нейните полезни и лечебни свойства са използвани за постигане на добро здраве. Термалната вода се среща предимно в планинските райони.

Благодарение на това, че тя тече и извира изпод земята, е обогатена на минерални соли и други микроелементи, от които се нуждае кожата ни. Тя се използва не само в ежедневната грижа, но и като терапевтично средство за справяне с различни кожни проблеми. Вижте защо е добре да я направите част от вашите разкрасителни ежедневни трикове.

Почиства замърсяванията от грим

Термалната вода е чудесно средство за демакиаж. Тъй като обикновено термалната вода се предлага под формата на спрей, за да почистите грима си, напръскайте памучен тампон с водата и обтрийте нежно лицето си. Ако е необходимо повторете до пълното снемане на грима от кожата.

Успокоява раздразнената кожа

Една от най-големите ползи на термалната вода е това, че тя може да успокои раздразнената кожа. Тя е изключително богата на редки минерали, както и на йод. Съдържа калций, магнезий.

Термалната вода притежава антисептични и лековити свойства, ето защо е подходяща грижа за след бръснене, епилация или кола маска. Впръскана след обезкосмяваща процедура, тя охлажда бързо зачервената кожа като не й позволява да изсъхне и да се възпали.

Прави грима по-траен

Ако искате гримът да бъде по-траен и кожата ви да остане сияйна, напръскайте съвсем леко от разстояние лицето си с термална вода. Ако е необходимо попийте съвсем леко излишните капки вода, за да не остане кожата ви на петна.

Използвайте я всеки път след като сте ексфолирали кожата си

Уникалните и съставки омекотяват и успокояват кожата, ето защо силно се препоръчва използването на термална вода не само след бръснене, но и след ексфолиране.

Свързани статии

Хидратира и кожата на тялото

Това е един от най-добрите естествени начини за хидратиране на кожата на тялото, особено през летните месеци. Редките минерали, които съдържа термалната вода, омекотяват и защитават кожата лятото от слънчевите лъчи, а зимата от ниските температури. Разбира се след нея пожелание винаги може да нанесете овлажняващ лосион.

Може да я използвате в моменти, в които усетите нужда да се освежите.

Подходяща грижа е за всеки тип кожа, както и за такива склонни към образуването на акне. Смята се че термалната вода е подходяща терапия за кожни екземи.

Как се нанася термалната вода?

Ако кожата ви е почистена и искате да я хидратирате, напръскайте я с водата. Оставете една-две минути да подейства и с помощта на салфетка леко попийте излишните капчици.

И не на последно място тя е продукт, който е добре да взимате навсякъде със себе си, когато пътувате.

Коментирай