Здраве и красота

3 алтернативи на пяната за бръснене

Правят кожата мека и намаляват чувствителността й

11.02.2014г. / 08 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В грижите за красива кожа често се използват естествени съставки, които са богати на витамини, минерали и полезни масла. Те я правят мека и подхранена. Между тях има и такива, които са подходящи за чувствителна кожа в следствие на премахването на нежеланото окосмяване чрез бръснене. Могат да бъдат използвани всекидневно като намаляват възпалението и я подхранват в дълбочина.

Фъстъчено масло

Ароматното и богато на витамини и полезни мазнини фъстъчено масло е една естествена алтернатива, която може да замести пяната за бръснене. То подхранва кожата още докато се бръснете, като след изплакването й тя се усеща мека и еластична.

Масло от шеа

Маслото от шеа е част от много козметични продукти за красива и здрава кожа. То има овлажняващо и успокояващо действие. Когато намажете кожата си с масло от шеа, това ще намали силата, необходима за срязването на космите. Това означава, че ще имате по-гладко и по-малко травматично бръснене. След като приключите с бръсненето, ще установите, че няма нужда да нанасяте допълнително овлажняващ крем върху кожата.

Свързани статии

Етерични масла

Те са една от най-добрата алтернатива на пяната за бръснене. Нанесете малко количество върху кожата. Особено подходящи са масло от бадеми, масло от кайсиеви ядки. Те имат способността да задържат влагата в кожата, оставяйки я мека и нежна. Ако не разполагате с етерично масло, може да го заместите с бебешко олио или зехтин.

Коментирай