Здраве и красота

Идеи за булчински прически, вдъхновени от холивудските звезди

Красиви идеи, които да ви вдъхновят в избора на фризура за най-красивия ден в живота ви

11.02.2014г. / 16 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Когато в живота на всяка жена наближи един от най-дългоочакваните моменти – нейната сватба, приготовленията за булчинска визия обикновено започват месеци по-рано. Вълнението е голямо, а изборът на сватбена рокля и булчинска прическа до деня на сватбата може да се променя многократно.

Често от разглеждането на многото красиви идеи сте затруднени в избора на булчинска прическа. Има няколко основни неща, с които е хубаво да се съобразите. Дължината на косата, роклята, през кой сезон е сватбата, форма на лицето и т. н., са все ориентири, които могат да ви улеснят при избора на празнична прическа.

Свързани статии

Хубаво е преди сватбата да се посъветвате с коафьор, който и да ви направи една-две пробни прически. Споделяме няколко красиви идеи, които да ви вдъхновят в избора на фризура за най-красивия ден в живота ви.

Прическата на Хайди е подходяща за рокли с голи рамене, или както е в случая, с едно рамо. Косата е оформена в страничен път с красиви букли, които са събрани на една страна или по-точно от страната, от която рамото е голо. Красива прическа, която няма нужда от допълнителни аксесоари като цветя или воал.

Кокът на Ева Лонгория е оформен с лек обем, като покрай лицето й минава кичур коса. Тази прическа позволява слагането на булчински воал или малки цветя в косите.

 

Един незаменим аксесоар в елегантните и булчинските прически си остава бижуто в косата. То може да е под формата на красиво синджирче, шнола с много камъни или тънка блестяща диадема като на Салма. Ако няма да слагате флорални мотиви или воал, но искате кокът да не изглежда съвсем обикновен, добавете нещо малко с кристали или перли.

Ако косите ви са дълги и гъсти и искате да ги носите пуснати в сватбения ден, направете красиви вълни в косите. Тази прическа позволява някакъв допълнителен аксесоар като цветя, шнола или воал и е изключително подходяща, ако сватбата ви ще бъде лятна.

Тази е една от най-лесните за оформяне прически. Тя е удобна, придава женствено излъчване и е подходяща за вашата сватба край морето. Небрежно оформен кок на тила с няколко кичура коса, които се спускат закачливо около контура на лицето. Най-важното при избора на прическа е да се чувствате комфортно с нея. Ето защо не се спирайте на първата идея, която ви хареса, а пробвайте няколко варианта, докато откриете най-подходящата.

Снимки: Reuters

Коментирай