Здраве и красота

Храни, предизвикващи възпаления

Съществува списък с храни, които причиняват възпалителни процеси в организма

20.02.2014г. / 08 15ч.
Илияна Николова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Червено месо

То също може да увеличи рисковете за възникване и задълбочаване на възпаления при прекалена и честа употреба. Доказано е, че повишеният прием на червено месо предизвиква образуване на антитела в организма, които от своя страна водят до възпаления в различни органи и системи.

Свързани статии

Млечни продукти

Любими на всички, но все пак вредни при прекомерна употреба, млечните продукти предизвикват тлеещи процеси в тялото. Много често млякото се явява алерген, който предизвиква различни проблеми като кожни обриви, запек, проблеми с дишането, възпаления в ставите.

Захари

Захарта присъства къде ли не – в сладкишите, домашните печива, десертите в сладкарниците, тортите – изобщо, всички онези неща, с които човек е склонен да прекалява. Затова и много заболявания се дължат именно на прекомерната й употреба. Диабет тип 2 и 1, заболявания на зъбите, метаболитни дисбаланси, високо кръвно налягане и още много други заболявания са възможни за избягване и овладяване ако захарта бъде консумирана в ограничени количества или заместена с подходящи заместители.

Коментирай