Здраве и красота

Да се справим с бръчките около устата!

Домашни маски за превенция и заличаване на тези фини линии

20.02.2014г. / 14 50ч.
Илияна Николова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Появата на фини линии и бръчки по кожата около устата е много смущаващ проблем за жените. Пълното им премахване често е трудно податливо на по-агресивни дерматологични процедури или хирургически интервенции.

Но в природата съществуват продукти, в чийто състав влизат изключително важни за кожата алфа-хидрокси киселини, които много ефективно повлияват тези участъци от кожата и спомагат за тяхното опъване и подмладяване. Подходящи са и като превантивна мярка, което е най-добрият вариант – да се третира кожата, преди проблемът да се е появил. Така и възникването му ще се отложи във времето.

Тези алфа-хидрокси киселини се срещат най-вече в млякото, захарната тръстика, виното, ябълките и лимоните. Папаята е друг много подходящ за целта плод, който съдържа ензима папаин, имащ много благоприятен ефект върху кожата.

Маски с папая

  • Намачкайте папаята заедно с 200 мл мляко с помощта на пасатор и нанесете върху зоната около устата като маска. Изчакайте да престои около 15 минути и изплакнете.
  • Намачкайте папаята с уред за намачкване, смесете я с равни части варени и охладени овесени ядки. Пасирайте сместа заедно до получаване на хомогенна смес. Нанесете върху лицето и изчакайте да подейства 30 минути. Изплакнете с хладка вода.
Свързани статии

Ползите от тези маски се дължат именно на алфа-хидрокси киселините, които влизат и в състава на много козметични продукти за борба с появата на бръчки. Тези киселини помагат за отделянето на мъртвия слой клетки от епидермиса, което помага

Ензимът папаин помага за възстановяване на еластина в кожата. Той е естествено влакно, което прави кожата стегната и еластична. Възстановяването на тези влакна помага значително за предотвратяването на появата на бръчки.

Снимки: photl.com; Stock Xchng

Коментирай