Здраве и красота

Трикове за почистване на кожата от боята за коса

Доверете се на бебешкото олио

23.02.2014г. / 14 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Често когато боядисвате косата си в домашни условия, се случва да останат петна от боята за коса по кожата ви. В магазините за професионални фризьорски принадлежности (а вероятно и не само там) се предлагат специални кърпички за тази цел.

Но когато нямате от тях, е добре да знаете какво би могло да премахне неприятните петна. Споделяме няколко идеи като всяка една от тях би могла да помогне в зависимост от наситеността на петното и типа кожа.

Бебешко олио или етерични масла (от лайка, кайсия, бадем и други)

Бебешкото олио е една чудесна алтернатива за нежно почистване на кожата. Сложете няколко капки от него на памучен тампон и с кръгови движения разтъркайте петната. Веднага след нанасянето на олиото те започват да изчезват. Ако не използвате бебешко олио, но разполагате с етерично масло, пробвайте да почистите кожата с него.

Свързани статии

Сода за хляб в комбинация с препарат за миене на съдове

В купичка смесете равни количества готварска сода и препарат за миене на съдове. Разбъркайте добре и поставете малка част от сместа върху памучна кърпа или върху гъба за лице. Нежно разтъркайте с кръгообразни движения върху петната от боя. След това изплакнете. Поради своята абразивност содата действа като естествен ексфолиант.

Паста за зъби

Тя също като содата съдържа достатъчно абразивни съставки, а някои от тях имат и избелващо действие. Нанесете малко количество от нея върху петната от боя и оставете за няколко минути. След това с влажна кърпа или с гъба за лице разтъркайте леко петната и изплакнете. За премахване на петната от боя най-добре използвайте избелваща паста за зъби вместо гел паста.

Лакочистител с ацетон

Ефективно средство за почистване на петната от боя, но не и ако имате чувствителна кожа. Избягвайте и зоната около очите.

Коментирай