Здраве и красота

Акупунктурата облекчава симптомите на менопауза

Естествена терапия, която намалява главоболието

02.03.2014г. / 13 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Акупунктурата е медицинска техника, използвана в продължение на дълги години за ефективно лечение и облекчаване на редица здравословни проблеми. Определени точки по тялото се стимулират в зависимост от това какъв здравословен проблем трябва да бъде регулиран.

Тя задължително трябва да бъде извършена от специалист, тъй като в противен случай може да има негативни последици върху здравето. Широко се препоръчва на жени в менопауза, тъй като им помага да намалят много от съпътстващите я неразположения.

Помага да намалите депресията

Депресията и усещането за потиснатост, чести промени в настроението са симптоми, които съпровождат менопаузата. За тези неразположения специалистите съветват дамите да изберат подходяща за тях терапия, която да намали неприятните усещания. Акупунктурата помага да се балансират хормоните и това естествено намалява депресията и променливото настроение.

Мускулни болки, болки в гърба

Това са често срещани болки при жените в менопауза. Посещенията при сертифициран специалист по акупунктура ще помогнат за отпускането на напрегнатите мускули и ще облекчат болката. Чрез поставянето на специалните игли в определени точки на тялото се повишава отделянето на ендорфини, които действат като естествени болкоуспокояващи.

Свързани статии

Умора, отпадналост, загуба на енергия

Тези неразположения са едни от най-често срещаните по време на менопауза. Бързото изморяване и честата липса на енергия се дължат на променящите се хормони в тялото. Само след няколко терапии с акупунктура вие ще се усетите в пъти по-енергични и бодри.

Помага да намалите горещите вълни

Според редица изследвания жени в менопауза, които са се подложили на терапии с акупунктура, са споделили, че усещането за топли вълни значително е намаляло. Това облекчаване се дължи отново на отделените ендорфини благодарение на акупунктурата.

Коментирай