Здраве и красота

Маски за лице с аромат на цветя

За млада и красива кожа

02.03.2014г. / 15 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Когато се грижите за красотата и здравето на кожата, обикновено обръщате по-голямо внимание на кожата на лицето. В грижата за красотата дамите често се доверяват на домашно приготвените маски, които са съставени от натурални продукти, богати на витамини и минерали.

Към познатите ви мляко, мед, лимон и т. н. винаги има място за малко повече аромат, аромат на цветя. Споделяме няколко рецепти за домашни маски с цветя, които успокояват кожата, омекотяват я и намаляват възпалението. Те са подходящи за всеки тип кожа. Цветята, които са съставна част в тези маски се използват за направата на натурална козметика. Хубаво е тези, които ще ползвате да бъдат откъснати от вашата градина или закупени от билкова аптека.

Маска с невен

Ще ви трябват няколко пресни или сушени цветчета от невен, които да направите на фин прах или да пасирате добре. Към тях добавете малко количество кисело или прясно мляко и малко мед. Всичко се разбърква добре и се поставя на почистено лице за 10-15 минути. След това се изплаква с вода. Ако е необходимо нанесете подходящ крем. Тази маска не само ще подхрани кожата ви, но и ще стегне порите.

Маска с лавандула и роза

Трябват ви:

  • няколко сушени розови листенца
  • сушени цветове от лавандула
  • няколко бадема или ореха
  • 2 супени лъжици овесени ядки

Направете на фин прах овесените ядки и бадемите. Отделно стрийте добре сушените цветя и ги добавете към останалите сухи съставки. Разбъркайте добре и добавете вода или прясно мляко до получаване на гъста каша. Маската поставете на почистено лице и отмийте, когато изсъхне напълно.

Свързани статии

Маска с розови листенца

Трябват ви:

  • 6 свежи листенца от рози
  • 2 супени лъжици розова вода
  • 1 чаена лъжичка кисело мляко
  • 1 чаена лъжичка мед

Поставете розовата вода в купичка. Ако имате възможност пасирайте леко листенцата и ги добавете към нея. След това сложете млякото и меда и разбъркайте. Поставете маската за 10 минути и след това изплакнете с вода.

Коментирай