Здраве и красота

Грижа за кожата според кръвната група

Дамите с кръвна група В често се оплакват от чувствителността на кожата си

21.03.2014г. / 09 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Красотата и здравето на кожата се дължат на всекидневни грижи, подходяща козметика, здравословно хранене, но и на типа кръвна група. Според специалисти трябва да се грижим за кожата си според типа на кръвната ни група. Ето няколко съвета за това как кожата на лицето ви да бъде по-дълго млада, стегната и красива.

Кръвна група A

Обикновено дамите с кръвна група А се потят по-малко в сравнение с другите и кожата им няма проблеми с омазняването. Кожата често е по-студена, с малки пори по лицето. За да запазите красотата й, трябва да нанасяте хидратиращи кремове.

През зимните студени дни нанасяйте специален дневен крем, който я защитава от студения сух въздух и вятър, а през летните месеци не забравяйте да нанасяте всекидневно дневен крем със защитен фактор срещу вредните слънчеви лъчи. За да запазите младостта й по-дълго, добавяйте капсули витамин А или Е към домашните маски за лице. Нанасяйте и фон дьо тен, който има по-лека текстура.

Кръвна група B

Дамите с тази кръвна група често се оплакват от чувствителността на кожата си. Самата кожа е по-тънка и изисква деликатни грижи. Тъй като тя е по-чувствителна, добре е да използвате козметика, предназначена за нея. Обърнете внимание на почистващия лосион, измиващия гел.

Те трябва да почистват добре, но не и да изсушават кожата на лицето. Този тип кожа се омазнява по-често. Ето защо може да нанасяте дневен крем с лек матиращ ефект. Вие също трябва да използвате грим с по-лека текстура. Подходяща маска за лице е тази приготвена от мед, яйчен жълтък и няколко капки лимонов сок.

Свързани статии

Кръвна група AB

Типът кожа за този вид кръвна група понася много добре естествената козметика. Наблегнете на кремове за лице и почистващи гелове, които са направени от 100% натурални продукти. Прилагането на маска от яйчен белтък не само ще подхрани вашата кожа, но и ще намали признаците на стареене.

Кръвна група 0

Дамите с тази кръвна група се нуждаят от достатъчно часове сън, за да бъде кожата им красива и свежа. Кръвна група 0 обикновено предполага мазна кожа на лицето с широки пори. Това означава, че е добре козметиката ви да е специално разработена за мазни кожи.

Нанасяйте фон дьо тен за мазна кожа и дневен крем с матиращ ефект. Въпреки омазняването, кожата се нуждае и от хидратация. Подходяща стягаща маска за мазни кожи е тази направена от хума и вода.

Коментирай