Здраве и красота

Как да задържите по-дълго време аромата на парфюм

Нанасяйте парфюма в определени точки на тялото

03.04.2014г. / 15 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

За да се радвате по-дълго време на аромата на любимите ви парфюми, трябва да знаете и как да ги съхранявате. Те не бива да се излагат на пряка слънчева светлина. По възможност съхранявайте стъклените шишенца в картонената им опаковка на хладно и тъмно място. Ето още няколко съвета, които да следвате, когато искате по-дълго време не само вие, но и хората около вас да усещат свежия ви аромат.

Поставяйте парфюма след душ

За да ухаете приятно най-напред вземете душ. Това ще отвори порите на кожата и те ще поемат повече и по-лесно от приятния аромат на парфюма.

Хидратирайте кожата си

Преди да нанесете парфюма се уверете, че кожата ви е добре хидратирана. Нанесете лек овлажняващ лосион за тяло. Ако имате такъв, който е и с аромат на парфюма, който ще нанесете – още по-добре. Парфюмите се задържат по-дълго време на кожи, които са добре хидратирани благодарение на маслата в лосионите и кремовете за тяло.

Не търкайте мястото, на което сте напръскали с парфюм

Често срещана грешка е при пръскането на парфюма да се опитвате да го разнесете с пулверизатора на шишенцето или с пръсти потърквайки го върху кожата. По този начин се унищожават молекулите на парфюма и така неговият аромат става краткотраен. Просто напръскайте кожата от няколко сантиметра разстояние и оставете магията на парфюма сама да се разнесе.

Свързани статии

Нанасяйте парфюма в определени точки

Къде най-често се пръскате с парфюм? Вероятно не знаете, но той трябва да се нанася на точки, на които има пулс, като зад ушите, китките, отпред на шията, свивките на ръцете. Напръскан на тези ключови места, ароматът на парфюма се задържа по-дълго време. Сред ароматите, които са и най-трайни са тези на ванилия, жасмин, пачули, канела.

Напръскайте леко косата си

Всяка дама го прави. След като оформи своята прическа, добавя и малко аромат към нея. Но не забравяйте, че и с най-приятния аромат не бива да се прекалява.

Снимка: Reuters

Коментирай
Свободно време