Здраве и красота

Стегнато тяло с помощта на швейцарска топка (видео)

Как бързо и лесно да оформите фигурата си

08.04.2014г. / 12 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Всекидневните тренировки трябва да бъдат не само пълноценни, но и да са вид забавление за спортуващия. Представяме ви швейцарските топки или фитнес топките, както всички ги наричат. Със сигурност всеки от вас е виждал подобна голяма мека топка в спортната зала. Меки, удобни и издръжливи на натоварване, те са с диаметър около 45-75 см.

Въпреки че не изглеждат като уред, с който може да получите пълноценна тренировка, фитнес топките осигуряват един по-различен начин на спортуване, с който може да тренирате всяка една част от вашето тяло.

С тях може да правите упражнение за крака, ръце, гърди, задни части, коремни преси и т. н. Най-хубавото е, че не е необходимо да ходите до спортната зала, за да потренирате с тях. Те се продават в почти всички спортни магазини и сайтове. С тях може всекидневно да се упражнявате у дома, което пести време и средства.

Ето две примерни упражнения, които може да правите с фитнес топката.

Вземете топката и започнете да вдигате ръце на нивото на погледа. Вдигате и сваляте. Изглежда лесно, но всъщност топката осигурява необходимото натоварване, което да помогне да оформите стегнати ръце и гърди.

Свързани статии

Коремни преси

Легнете на постелка за гимнастика. Подпрете краката на фитнес топката, нека бъдат леко свити в колената. Ръцете сложете под главата. Започнете да се повдигате леко и бавно като отделяйте тялото на не повече от 20 см от земята.

Само след няколко повторения ще усетите как мускулите на корема започват да работят. За да направим тренировката ви още по-интересна, споделяме и видео с още примерни упражнения.

Снимка: photl.com

Коментирай