Здраве и красота

Масаж с мед срещу целулит

Овлажнява кожата и премахва целулита

13.04.2014г. / 09 25ч.
Михаела Лазарова
снимка: photl.com

снимка: photl.com

Медът има редица ползи за здравето и красотата. Той е идеална добавка към вашето здравословно хранене, домашни маски за коса и кожа, както и лекува редица неразположения. С настъпването на пролетта все повече обръщаме внимание на фигурата си. Когато говорим за нея няма как да не споменем и целулита.

Проблем, за който медът може да помогне. Как? Медът се счита за добър овлажнител на кожата. Той не само хидратира, но и запазва влагата в нея. Това го прави перфектният компонент в грижата за премахването на целулита. Той спомага да намалите портокаловата кожа и да изхвърлите голяма част от токсините.

Как да го използвате? Правете си масаж с него. За целта ще ви трябва хубав мед, който не е захаросан. Вземете малко количество от него и го нанесете върху желаните от вас участъци. Започнете да масажирате кожата в кръг. Само след няколко секунди ще усетите съпротивлението върху кожата си.

Тогава започнете да прилепяте длани към нея и леко да ги отлепяте. Усещането е неприятно, някои даже го определят и като леко болезнено, но именно това подобрява кръвообращението. Ако имате възможност масажирайте 10 минути и след това изплакнете с хладка вода. Може да нанесете и овлажняващ лосион.

Свързани статии

За масажа с мед може да добавите и още няколко ценни съставки, които да направят кожата ви още по-красива, мека и без целулит разбира се.

В купичка сложете няколко лъжички мед и добавете 5-6 капки етерично масло по ваш избор или масло срещу целулит. Разбъркайте и започнете с масажирането.

В купичка смесете няколко лъжици мед с една-две супени лъжици оцет. Разбъркайте и отново масажирайте. Оцетът ще загрее кожата допълнително и ще подобри циркулацията на кръвта.

Мед и мляко също е подходяща комбинация. Отново смесете мед с малко количество прясно мляко и масажирайте нежно кожата си. За да постигнете добри резултати, правете тези масажи поне 3 пъти седмично.

Снимка: photl.com

Коментирай