Здраве и красота

Правилният грим за дами с очила

Подчертайте средството си за пленяване на мъжкото внимание – очите

16.04.2014г. / 08 20ч.
Илияна Николова
Снимка: Ruters

Снимка: Ruters

Много от дамите, които носят диоптрични очила изпитват неудобство не само по отношение на самочувствието си, но и по отношение на грима и прическата. Всякакви допълнителни аксесоари по лицето усложняват донякъде „пейзажа“, а и скриват една съществена част от лицето, на която много жени разчитат, защото тя е средство за пленяване на мъжкото внимание – очите.

Но за да се забелязват очите под рамката на очилата и най-вече – за да имат търсеният пленяващ ефект, очите трябва да бъдат гримирани по подходящия за целта начин.

Бъдете неутрална

Хубавото на очилата е, че можете да изберете тях за акцент, който първо да привлече вниманието, а след това човекът срещу вас да надникне зад тях и да потъне в дълбокия ви естествено красив поглед. Затова наблягайте на телесните тонове, подчертани с лека очна линия.

Запазете ярките цветове за устните

В носенето на очила има нещо свръх секси. Много мъже възприемат очилата като фетиш, а когато те са в комбинация със сочни свежи и цветни устни, гарантирано е, че ще имате успех сред тях!

Не пропускайте спиралата

Много жени, носещи очила, пропускат спиралата за мигли. Защо, мили дами? Мислите, че щом е зад стъклата, няма нужда от нея? Не е вярно! Спиралата подчертава окото и завършва цялостно грима. Никога не се отказвайте от нея!

Вземете си очна линия

Ако досега не сте ползвали, време е да го направите! Тя придава невероятна женственост и завършеност на окото, а и добавя онази острота на котешкия поглед, на който никой мъж не може да устои.

Свързани статии

Дебели рамки – по-плътен молив

Важно е да знаете, че колкото по-масивни са рамките на очилата ви, толкова по-плътен трябва да е и очният контур. И обратното – тънки рамки, тънък контур.

Не забравяйте руж

Лек розов младежки полъх по скулите прави визията неустоима, а погледа – изразено подчертан и обаятелен.

Малко блясък на долния клепач

Хубавото нещо на очилата е, че уголемяват оптически окото и не е нужно да трупате ярки и тежки цветове, за да го подчертаете. Необходимо е да добавите само малко блясък и тутакси ще привлечете погледите. А и купища комплименти, разбира се!

Оформете добре веждите

Те се виждат отчетливо в повечето случаи над рамката на очилата и е добре да бъдат стегнато оформени. Ако рамката е прекалено тънка можете да поставите акцент на тях като ги подчертаете с по-плътна линия.

 

Коментирай