Здраве и красота

Косата ви изглежда тънка и изтощена – къде грешите?

Използвате грешния балсам

15.04.2014г. / 13 26ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Ако сте родени с гъста коса с плътен косъм, която не сте боядисвали и третирали чрез агресивна топлинна обработка, надали ще се притеснявате дали тя изглежда тънка и изтощена. По-малко вероятно е да е така след изброеното. Но ако сте от останалата част от женския свят, своеобразно разделена от нас на „третиращи косите си с какво ли не“ дами (в името на перфектната фризура), вие вероятно попадате в рисковата група на потенциално изтощените с времето коси!

Обърнете внимание на най-големите грешки, които жените допускат в стремежа си да поддържат красива прическа и буйна пленителна грива. Помислете върху това какво в начина си на поддръжка на косата можете да промените, за да запазите косата си здрава и най-вече гъста и плътна.

Не използвате хидратираща маска за коса специално за корените

Ако косата ви е тънка и слаба, не подминавайте корените. Добре е да втривате подхранваща хидратираща маска за коса. Тайната на обемната коса е в грижата за корените и краищата. Ако корените не са добре подхранени, косъмът започва да тежи и буквално да сплесква обема.

Използвате грешния балсам

Някои видове балсам придават прекалено хлъзгав вид на косъма. Това допълнително го утежнява и приглажда. Ако по начало косата ви не е буйна и гъста, тези видове балсами не са подходящи. Избирайте такъв, подчертано предназначен за обем. Изплаквайте добре – докато спрете да усещате хлъзгавина по косъма.

Наблягате на изправянето на краищата с преса

Изправянето с преса за коса по начало прави косата да изглежда по-тънка. Това е и предназначението й. Неслучайно се използват допълнителни трикове за придаване на обем в корените чрез приставката за т. нар. „вафлички“. Вместо това извийте краищата леко навътре при изправянето. Така ще се получи визуален обем и косата ви няма да изглежда изтощена и тънка.

Боядисвате се в един цвят

В естествения си вид човешката коса не е с напълно еднакъв цвят. Обикновено се наблюдават по-светли, по-тъмни, понякога и косъмчета с изцяло друг цвят, например в светлите коси тук-там се подвизават чисто черни косми. Затова, когато се боядисвате, гледайте да постигате този ефект „мултиколор“. Постига се лесно с много тънки кичури с плавен контраст между тях и основния цвят.

Свързани статии

Прическата ви не е етажирана

Фризьорските трикове за придаване на обем включват етажиране на косата. Това, както знаете, е начин да придадете допълнителен обем и да олекотите косъма.

Филиране

Ако имате опасения, че косата ви може да изглежда изтънена, не позволявайте на фризьора ви да използва филажна ножица. Помолете го да етажира прическата ви без да я филира. Чрез филирането се придава красив завършек на прическата, но също така носи риска от прекомерно изтъняване на косата.

Не се сушите с глава, наведена надолу

За да подчертаете обема на косата си е добре да се сушите с наведена надолу глава. Винаги започвайте от корените. Дори когато сте изправени, прокарвайте сешоара от долната страна на кичурите, откъм корените. Обърнете внимание, че и фризьорът ви го прави. Не е случайно.

Коментирай
Свободно време